Aur pentru nevăzătorul Alexandru Bologa la Open-ul Germaniei

O nouă performanţă obţinută de sălăjeanul nevăzător Alexandru Bologa, sportiv ce practică judo-ul, un sport prin care a ajuns să devină cunoscut la nivel internaţional. Tânărul originar din localitatea Derşida, comuna Bobota, a participat în urmă cu câteva zile la ediţia din acest an a Open-ului Internaţional al Germaniei pentru nevăzători. Sportivul a avut o prestaţie foarte bună la prima competiţie din 2018, clasându-se pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, intrând astfel în posesia medaliei de aur.
„Sportivul nostru a cucerit medalia de aur în limitele categoriei 60 de kilograme. Alex îşi continuă parcursul excepţional după medalia de bronz de la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro şi titlul de campion european. Felicitări şi mult succes în continuare”, este mesajul postat pe pagina de facebook a Comitetului Naţional Paralimpic din România.
Pentru Alexandru Bologa este a doua medalie de aur obţinută la o competiţie internaţională în decurs de trei luni, după cea cucerită în luna decembrie a anului trecut, la Campionatul de Judo al Japoniei.
2016 este anul în care Alexandru Bologa a devenit cunoscut la nivel internaţional, obţinând bronzul la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro. Au urmat alte rezultate notabile, iar la începutul anului trecut, sălăjeanul nevăzător a primit titlul de „cetăţean de onoare” al comunei Bobota.

Leave a Comment