În Sălaj se construieşte tot mai puţin

Sălăjenii îşi construiesc tot mai puţine case. Cel puţin asta indică un raport al Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Sălaj care arată faptul că în luna noiembrie 2013 au fost eliberate la nivel de judeţ 22 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, mai puţin cu 40,5 la sută faţă de luna precedentă. Statistica arată faptul că din cele 22 de autorizaţii eliberate în cursul lunii noiembrie, în mediul urban au fost eliberate 11 autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, reprezentând 50 la sută din total judeţ. În municipiul Zalău au fost eliberate opt autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale. Potrivit DJS Sălaj, în perioada ianuarie-noiembrie 2013, în judeţul Sălaj, au fost eliberate 360 autorizaţii de construire, în scădere cu 8,4 la sută faţă de perioada corespunzătoare din anul precedent. Din acestea, 57,5 la sută au fost eliberate în mediul rural, iar localităţile la care s-au înregistrat scăderi mai mari ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale au fost : Nuşfalău -9, Bălan -7, Marca -6, Crasna, Hereclean şi Şamşud -5. Creşteri mai mari ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale, faţă de perioada corespunzătoare din anul precedent, s-au înregistrat în localităţile: Zalău +18, Şimleu Silvaniei +6 şi Chieşd +4.

Alte articole

2 Thoughts to “În Sălaj se construieşte tot mai puţin”

  1. Anonim

    Constructia unei case e o treaba seriosa.Judecati daca cineva (vreo institutie a statului) te ajuta sau numai te incurca, numarati cati functionari sunt platiti pentru acest lucru, casele au scazut, dar hartogarii au ramas Cerem articole complexe, mai profunde.

  2. Anonim

    Obligati si concetatenii rromi sa apeleze la acte legale pentru a construi si veti vedea ca suntem in top zece pe tara din punct de vedere al constructiilor.Cate numere de case are cartierul din Huseni,Pusta Vale,Boghis,Cerat,etc.?Nimeni nu stie pentru ca ei sunt liberi sa faca orice.Nu au nevoie de autorizatii nicaieri(apa,curent,canal).Nu sunt rasist,pentru ca randul meu sunt si eu minoritar.Dar hai sa facem odata dreptate.Eu nu pot misca nimic pana ce nu am documentatia complecta,iar ei isi fac case anual daca-i nevoie.

Leave a Comment