Bani mai mulţi pentru veteranii şi văduvele de război

Ajutorul acordat veteranilor de război şi văduvelor de război pentru acoperirea unui părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice va fi majorat cu 35 de lei începând de anul viitor. Majorarea este prevăzută într-un proiect aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale. În prezent cuantumul ajutorului acordat veteranilor de război şi văduvelor de război este de 265 de lei. După cum a explicat Teofil Dreptate, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război (AVR) Sălaj, în prezent un veteran de război, pe lângă ajutorul anual, primeşte lunar o indemnizaţie de 250 de lei. Este vorba despre veteranii decoraţi, iar văduvele acestora primesc o indemnizaţie de 92 de lei lunar. La nivel de judeţ, AVR Sălaj cuprinde un număr de 959 de persoane, din care doar 158 de veterani de război, restul fiind văduve ale veteranilor de război. Potrivit lui Dreptate, indemnizaţia maximă în valoare de 250 de lei o primesc doar veteranii decoraţi, la nivel de judeţ fiind 34 de astfel de persoane, iar restul categoriilor beneficiază de un ajutor de 92 de lei lunar. În anul 1994, când s-a constituit AVR Sălaj, această asociaţie cuprindea un număr de 9.000 de persoane. Majorarea ajutorului pentru veterani este motivată de creşterile de preţuri la mărfurile nealimentare şi la servicii, iar plata acestuia se asigură de la bugetul de stat.

Alte articole

3 Thoughts to “Bani mai mulţi pentru veteranii şi văduvele de război”

 1. Zălăuan

  Este sfidător cât de puţin primesc aceşti veterani, în comparaţie cu pensiile neruşinate ale cadrelor militare care, nici n-au fost la război, nici nu au cotizat la fndul de pensii.
  Vă vine să credeţi că există în această ţară o fleandură de maistru militar cu 9.600 lei pensie ?!

 2. zalaucu

  praf in ochi,la cati mai traiesc din pacate, din acele categorii poate pontacu sa le dubleze ajutoarele respective ,da la buget va fi suma mult mai mica decat ani trecuti.

 3. Anonim

  Mai nesimtitule de zalauan unde dracu ai auzit tu de pensie de maistru militar asa mare de 9.600 lei mare flandura mai esti prostule

Leave a Comment