Secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean, dotată din sponsorizări

Secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău a fost utilată cu 36 de paturi noi, în cadrul unui parteneriat între TenarisSilcotub şi Consiliul Judeţean Sălaj, destinat îmbunătăţirii condiţiilor de îngrijire şi confort a pacienţilor. „Începând de vineri, 15 noiembrie, Secţia Ortopedie oferă pacienţilor săi condiţii dintre cele mai bune pentru ceea ce înseamnă confortul acestora, servicii medicale şi de îngrijire cu o calitate ridicată”, se arată într-un comunicat de presă al administraţiei judeţene.
Proiectul, în valoare de aproape 50.000 de euro, sumă asigurată de către producătorul de ţevi, a prevăzut achiziţia a 36 de paturi noi, cu dotări tehnice aferente şi o paletă largă de accesorii: de la saltele antidecubitus, până la cadre ortopedice complete şi suporţi pentru perfuzie, pentru ridicare ori pentru buteliile de oxigen.
„Dotarea Secţiei cu paturi şi echipamente speciale contribuie foarte mult la tratarea în condiţii dintre cele mai bune a unor afecţiuni specifice secţiei – de exemplu, cazurile care necesită imobilizări la pat, fracturile de bazin etc. Aşadar, pe langă confortul sporit oferit pacienţilor, acest proiect este de o importanţă deosebită pentru Spitalul judeţean pentru ceea ce înseamnă condiţii mai bune în tratamentul pacienţilor săi”, a declarat Laurenţiu Barna, managerul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ.
La rândul său, Michele Della Briotta, preşedintele Consiliului de Administraţie TenarisSilcotub, a precizat: „Pornind de la principiul „Ajută-i pe cei care se ajută singuri”, am ales sa ne aducem contribuţia la investiţiile masive şi eforturile susţinute pe termen lung ale autorităţilor; am pornit de la investiţia în sistemul de porţionare şi servire a hranei pentru pacienţi şi dotarea bucătăriei, am continuat cu programe de instruire pentru personalul spitalului, iar luna aceasta am finalizat investiţia în paturile speciale pentru secţia de ortopedie. Acest ultim proiect reprezintă un alt pas înainte în colaborarea cu Consiliul Judeţean şi SJU Zalău, ce poate fi considerată un model de bună practică pentru parteneriatul public-privat, în beneficiul comunităţii”, a spus.
Şeful administraţiei judeţene, Tiberiu Marc, salută acest nou proiect încheiat în cadrul parteneriatului pe care CJ Sălaj îl derulează cu TenarisSilcotub de câţiva ani, pentru comunitate pentru dezvoltarea acesteia. „Parteneriatul nostru pentru sănătate şi SJU Zalău, aflat în al cincilea an de derulare, a contribuit serios şi responsabil, prin diversele proiecte încheiate deja, şi sperăm şi prin cele viitoare – la celelalte acţiuni şi proiecte ale noastre. Prin acest demersuri ne dorim să dăm o nouă faţă Spitalului Judeţean în materie de infrastructură şi dotări, să oferim pacienţilor servicii şi condiţii cât mai bune de tratament şi cazare”, a menţionat preşedintele CJ Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment