Numărul virozelor respiratorii, în creştere în Sălaj

Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii creşte de la o săptămână la alta. Schimbările bruşte de temperatură afectează starea de sănătate a sălăjenilor, cei mai sensibili la bolile de sezon dovedindu-se a fi copiii. Aproape 1.230 de persoane au fost diagnosticate cu infecţii respiratorii în numai şapte zile, din care peste 450 sunt copii şi adolescenţi.

Numai în ultima săptămână, numărul sălăjenilor diagnosticaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii a crescut cu aproximativ nouă la sută, conform informaţiilor furnizate de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş. “Faţă de săptămâna precedentă, s-a constatat o creştere atât a numărului infecţiilor respiratorii acute cât şi a cazurilor de pneumonie”, a precizat Ligia Marincaş.
Astfel, potrivit sursei citate, în intervalul 11-17 noiembrie, 1.228 de persoane au fost diagnosticate cu infecţii acute ale căilor respiratorii. Dintre acestea, cele mai multe diagnostice au privit segmentul de vârstă 5-14 ani, fiind depistate 428 de cazuri. Majoritatea formelor au fost uşoare, necesitând tratament în ambulatoriu. Medicii au dispus internarea doar în 17 cazuri, din care 15 au fost copii.
Tot în aceeaşi perioadă au fost semnalate şi 126 de cazuri de pneumonii, cu 19 la sută mai multe faţă de săptămână precedentă, cele mai multe, 41, fiind depistate în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani. Potrivit oficialului DSP Sălaj, s-a dispus internarea în 26 de astfel de cazuri, din care 22 au fost copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani.

Alte articole

Leave a Comment