Fermierii sălăjeni nu s-au înghesuit la urne

Cel mult 3.000 de fermieri sălăjeni s-au prezentat, duminică, la urne, pentru a-şi desemna reprezentanţii în Colegiul Judeţean al Camerei Agricole, potrivit informaţiilor furnizate de către Vaida Bela, preşedintele Comisiei electorale agricole. Prezenţa a fost una extrem de redusă, dacă luăm în calcul că oficialităţile anunţau că peste 63.000 de sălăjeni au drept de vot.
Vaida Bela susţine că procente peste media judeţeană au fost înregistrate în comunele Hereclean, Camăr ori Gîlgău, unde aproximativ 15 la sută dintre alegători şi-au exercitat dreptul la vot. Cei mai dezinteresaţi fermieri au fost cei zălăuani, din cei 8.000 de agricultori aşteptaţi la urne, prezentându-se doar nouă.
La nivelul judeţului Sălaj au fost amenajate 59 de secţii de vot.
Rezultatele finale ale alegerilor de duminică vor fi făcute publice în cursul zilei de joi, după rezolvarea contestaţiilor, a mai spus preşedintele Comisiei electorale agricole.
Din structura de conducere a acestei instituţii vor face parte opt reprezentanţi ai asociaţiilor de fermieri, câte doi de la patronate, sindicate şi cooperativele agricole, un reprezentant al proprietarilor de păduri, unul al unităţilor ce cercetare şi unul al medicilor veterinari, patru fermieri peste 35 de ani şi alţi patru, sub 35 de ani. În cursa pentru cele 25 de locuri disponibile s-au înscris 37 de candidaţi.

Alte articole

One Thought to “Fermierii sălăjeni nu s-au înghesuit la urne”

  1. Anonim

    Omul de stiinta Coste de la ferma de pomi din Zalau sigur va cistiga cu maximum 9 voturi.

Leave a Comment