Drumuri asfaltate şi alimentare cu apă în satele comunei Letca

 

Trei localităţi ale comunei Letca vor beneficia de alimentare cu apă graţie unui proiect, în valoarea de aproximativ 2.200.000 de lei, finanţat de Ministerul Dezvoltării. După cum a explicat primarul comunei, Dorel Man, în scurt timp, va fi semnat contractul, urmând ca în circa două luni să înceapă lucrările. “În proiect au fost incluse satele Cozla, Ciula şi Cuciulat. Este vorba de aproximativ 700 de gospodării care vor beneficia de alimentarea cu apă. După semnarea contractului, sperăm ca în cel mult două luni, dacă vremea ne va permite, să începem aceste lucrări”, a precizat edilul.
Printre investiţiile ce urmează să fie derulate de administraţia locală din Letca se numără şi asfaltarea străzilor în trei localităţi, realizarea unui centru de zi pentru bătrâni, precum şi reabilitarea căminului cultural. Cele trei obiective sunt cuprinse într-un proiect depus pe măsura 322, a cărui valoarea depăşeşte 2.300.000 de euro. Astfel, potrivit lui Dorel Man, vor fi asfaltaţi peste 6.000 de metri în localităţile Letca, Lemniu şi Cuciulat. În Letca va fi construit un centru de zi pentru bătrâni, unde, pe lângă o masă caldă pe zi, vârstnicilor le va fi oferită şi consultanţă medicală gratuită. “Vor fi aproximativ 16 locuri”, a adăugat Man. Tot în Letca va fi reabilitat şi căminul cultural. “Capacitatea acestuia este de circa 250 de locuri. Va fi reabilitat atât interiorul imobilului cât şi exteriorul. De asemenea, în proiect mai sunt prevăzute şi o serie de dotări, începând de la scaune până la sonorizare”, a explicat primarul comunei Letca, adăugând faptul că demararea lucrărilor este prevăzută pentru sfârşitul acestui an, în prezent fiind în derulare procedura de achiziţii.

Alte articole

2 Thoughts to “Drumuri asfaltate şi alimentare cu apă în satele comunei Letca”

  1. ppdd

    ce nu intele eu: cum de se aproba sa bagi apa intr-un sat, fara sa faci si canalizare aferenta ? cum de se autorizeaza o alimentare cu apa fara sa asiguri scurgerea acelor ape uzate?
    si inc ceva, inainte sa asfaltezi un drum, introdu apa si canalizarea si dupa aceea toarna asfatl !! si bine ar fi ca ininte de turnarea asfaltului sa faci o minima fundatie la acel drum, altfel la prima trecere a unei bascule din cele mari se face praf tot drumul si binenteles ca primaria nu mai are bani sa-l repare si nici sa-l intretina

  2. anonim

    Toate lucrurile importante de mai sus vor fii respectate daca ati avea un alt primar!

Leave a Comment