Cel mai bun DROB de miel: rețetă pentru începători

Culinaria – Magazin Sălăjean, vă prezintă, în prag de Paște, o reţetă delicioasă de drob, extrem de simplă, specifică sărbătorii Învierii! O puteți încerca, chiar dacă nu sunteți un as în gastronomie, trebuie doar să țineți cont de pașii parcurși, ordinea lor și să folosiți ingrediente proaspete.

Ingrediente:

1 kg măruntaie de miel – ficat, plămâni, inimă, rinichi, splină
150 g unt sărat
2 cepe mari
6 ouă mari
3 legături de ceapă verde, tocate mărunţel
3 legături usturoi verde, mărunţit
100 g smântână
1 prapur de miel
2 legături pătrunjel, mărunţit
2 legături mărar, mărunţit
sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Prapurul se spală bine, în câteva ape, şi se păstrează până la folosire în apă rece.

Măruntaiele se spală în câteva ape reci, se opăresc 5 minute în apă clocotită, apoi se scurg.

Se pun la fiert în apă cu sare într-o cratiţă adâncă. După 40 de minute, se scurg şi se lasă la răcit.

Când măruntaiele s-au răcit bine, se toacă mărunţel, cu cuţitul sau în mașina de tocat, după preferințe.

Ceapa uscată se taie cubuleţe şi se căleşte puţin în unt. Când a căpătat o culoare străvezie, fără să se ardă, se adaugă ceapa verde, usturoiul verde, pătrunjelul şi mărarul. Se mai lasă pe foc 5 minute, apoi se ia prăjeala de pe flacără, se scurge de grăsime şi se lasă la răcit.

Între timp, ouăle se bat bine cu sare şi piper.

Într-un vas adânc se amestecă tocătura, ceapa călită, ouăle bătute şi smântâna fermentată (groasă, nu smântână dulce, lichidă).

Se pregăteşte prapurul: se scurge bine de apă, se întinde cu grijă pe masa curată, apoi se umple cu amestecul final. În amestec putem pune, de-a lungul tăvii, în mijlocul compoziției, câteva ouă fierte.

Se ia o tavă de cozonac, se unge bine cu unt, se potriveşte prapurul în formă, apoi se dă la cuptor, la foc molcom, până se rumeneşte şi capătă o culoare maronie deschis. Drobul este recomandat a fi consumat după ce s-a răcit. Nu ne mai rămâne decât să vă urăm Sărbători fericite, poftă bună și… cumpătare, în fața mesei îmbelșugate!

 

 

Alte articole

Leave a Comment