RAFTUL CU CARTE: Cartea înţelepciunii lui Solomon

Cartea Înțelepciunii lui Solomon a fost scrisă în sec. I i.Hr., în limba greacă, și s‑a bucurat mult timp de reputația de a fi cea mai interesantă carte din corpusul apocrif, ocupând un loc special printre cele șapte cărți sapientiale din Septuaginta.
Opera se împarte în trei secțiuni: prima secțiune a fost numită pe bună dreptate „cartea eshatologiei”; această înfățișează printr‑un viu contrast diversele destine care îi așteaptă pe cei drepți și pe nelegiuițîi care ii prigonesc. A două secțiune este compusă dintr‑un panegiric al Înțelepciunii, care da și numele cărții. Atracțiile oferite de Înțelepciune că Ființă cerească își găsesc expresia într‑un limbaj ales și elocvent.
În cea de-a treia secțiune întâlnim o retrospectivă istorică a Israelului în Egipt și în pustie, întreruptă de o disertație despre originea idolatriei și despre relele aduse de aceasta.

Cartea poate fi comandată de la Web: www.edituraherald.ro

One Thought to “RAFTUL CU CARTE: Cartea înţelepciunii lui Solomon”

  1. violeta

    Cautam operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Pentru detalii numai la e-mail: vm.actual@gmail.com

Leave a Comment