Deşi lucrările au demarat în urmă cu doi ani, hala agroalimentară din Zalău va fi dată în folosinţă doar în 2015

Lucrările privind finalizarea construcţiei halei agroalimentare din centrul oraşului vor fi finalizate peste aproximativ un an şi jumătate. Cel puţin asta susţin şi autorităţile locale municipale, care informează că durata acordului încheiat cu firma constructoare este până la finalul lunii iulie 2015.

Povestea construcţiei unei hale agroalimentare moderne, la standarde europene, în centrul municipiul Zalău, de care vor beneficia deopotrivă consumatorii, dar şi comercianţii, va lua sfârşit în luna iulie a anului 2015. Potrivit unor informaţii furnizate de biroul de presă al Primăriei Municipiului Zalău, valoarea investiţiei este de 13.265.000 de lei, iar finanţarea lucrărilor a fost asigurată printr-un credit contractat de Primăria Municipiului Zalău, la CEC Bank. Lucrările au început în urmă cu mai bine de doi ani, la începutul lunii august 2011, prin emiterea ordinului de începere a lucrărilor către asociearea a trei firme, fiind vorba despre SC Copisa Constructora Pirenaica SA Barcelona, SC Consinit SRL Zalău şi SC Ianus SRL Zalău, clasată pe primul loc în cadrul acordului de lucrări. Potrivit sursei menţionate, la începutul lunii februarie 2013, pentru nerespectarea de către constructor a termenului contractual de finalizare a lucrărilor, contractul cu aceasta a fost reziliat perioadă în care au fost şi întreruperi de lucrări în sezonul rece, iarna 2011-2012 şi 2012-2013. În prezent, lucrările au fost reluate şi sunt executate de o altă societate comercială, SC ACI Cluj SA din Cluj-Napoca, a doua clasată în cadrul acordului cadru de lucrări.

Stadiul lucrărilor – aproape 50 la sută

Până în prezent, la clădirea care va adăposti o modernă hală agroalimentară, sunt finalizate lucrările la infrastructură, fundaţia, inclusiv accesele în parcarea subterană. De asemenea, s-a finalizat montarea suprastructurii, a stâlpilor şi a grinzilor metalice, s-a montat structura pentru montarea panourilor termoizolante de pereţi şi acoperiş şi s-au început lucrările pentru montarea panourilor termoizolante de pereţi.
Potrivit biroului de presă al Primăriei Municipiului Zalău, după finalizarea lucrărilor contractate pentru anul 2013, respectiv la sfârşitul lunii decembrie 2013, stadiul execuţiei va fi de aproximativ 50 la sută, iar lucrarea se va finaliza în funcţie de asigurarea finanţării, durata acordului cadru încheiat pentru execuţia lucrărilor fiind până în luna iulie 2015.

Cum va fi hala agroalimentară din centrul Zalăului

Complexul agroalimentar presupune un ansamblu special amenajat, permanent, organizat, pentru aprovizionarea populaţiei cu legume, fructe, lapte şi produse lactate, carne şi preparate din carne, ouă, miere şi alte produse apicole, produse conservate, produse de panificaţie şi patiserie, flori, inclusiv artificiale, seminţe, material săditor, cereale, precum şi unele articole de uz gospodăresc, realizate în mica industrie sau de micii meştesugari. Construcţia va avea o suprafaţă de desfăşurare de 4.855 metri pătraţi, alcătuită din subsol, parter şi etaj şi va avea aproximativ 50 de locuri de parcare. Parterul, cu o suprafaţă construită de aproape 1.500 de metri pătraţi, va avea ca destinaţie spaţii pentru comercializarea fructelor şi legumelor, cereale şi seminţe, de către producătorii agricoli, precum şi a produselor lactate, brânzeturi, carne de pasăre, ouă, produse apicole şi flori, iar la etaj, pe o suprafaţă construită de 1540 mp, vor fi amenajate spaţii pentru comercializarea cărnii, a produselor de panificaţie, de patiserie, plăcinte, fornetti, spaţii pentru produse meşteşugăresti, artizanale şi pentru produse alimentare preambalate, precum şi spaţii pentru alimentaţie publică: cafenele, cofetării, patiserie şi pentru prepararea la grătar a micilor, cârnăciorilor şi altor sortimente.

Alte articole

Leave a Comment