Udemeriştii negociază în Consiliul Judeţean organizarea referendumului local

Reprezentanţii UDMR Sălaj poartă, în aceste zile, negocieri cu membrii Consiliului Judeţean Sălaj pentru ca proiectul de hotărâre privind organizarea unui referendum pe tema regionalizării să primească votul majorităţii. Demersul este necesar dacă udemeriştii vor să aibă sorţi de izbândă, în condiţiile în care secretarul judeţului, Cosmin Vlaicu, a dat aviz negativ proiectului de hotărâre depus la mijlocul lunii trecute de către conducerea formaţiunii politice, odată cu listele cuprinzând peste 13.000 de semnături.
„Am avut discuţii cu toate partidele care sunt reprezentante în CJ Sălaj şi vom continua negocierile pe marginea acestui subiect până în ziua şedinţei. Sperăm să-i convingem pe colegii noştri din Consiliu să voteze în favoarea organizării referendumului”, ne-a declarat preşedintele executiv al UDMR Sălaj, Szilagyi Robert, care ocupă şi unui dintre fotoliile de consilier judeţean.
În vederea organizării unui referendum la nivel judeţean privind înfiinţarea unei regiuni care să cuprindă judeţele Sălaj, Satu Mare şi Bihor, democraţii maghiari au strâns 13.557 de semnături din 55 de localităţi ale judeţului.
În cazul în care majoritatea aleşilor judeţeni vor vota pentru referendum, sălăjenii vor fi chemaţi la urne în 8 decembrie. Ei vor avea de răspuna cu „da” sau „nu”, la trei întrebări: „Sunteţi de acord ca atribuţiile de la nivel local şi judeţean să nu fie transferate, centralizate, la nivel regional?”, „Sunteţi de acord ca cele opt regiuni de dezvoltare actuale să fie regândite, reorganizate, în regiuni de dezvoltare economică cu două-patru judeţe?” şi „Sunteţi de acord ca judeţele Bihor, Satu Mare şi Sălaj să constituie o regiune de dezvoltare economică?”
Iniţiativa organizării de referendumuri locale în şase judeţe din ţară – Harghita, Covasna, Mureş, Bihor, Sălaj şi Satu Mare – aparţine lui Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. Reprezentanţii formaţiunii politice consideră că actuala organizare, în opt regiuni, nu şi-a atins scopul şi că o restructurare, în regiuni mai mici şi mai multe ar fi mult mai eficientă şi ar aduce judeţele mai aproape de fondurile europene.

Alte articole

5 Thoughts to “Udemeriştii negociază în Consiliul Judeţean organizarea referendumului local”

 1. […] Reprezentanţii UDMR Sălaj poartă, în aceste zile, negocieri cu membrii Consiliului Judeţean Sălaj pentru ca proiectul de hotărâre privind organizarea unui referendum pe tema regionalizării să primească votul majorităţii. Demersul este necesar dacă udemeriştii vor să aibă sorţi de izbândă, în condiţiile în care secretarul judeţului, Cosmin Vlaicu, a dat aviz negativ proiectului de hotărâre depus la mijlocul lunii trecute de către conducerea formaţiunii politice, odată cu listele cuprinzând peste 13.000 de semnături. „Am avut discuţii cu toate partidele care sunt reprezentante în CJ Sălaj şi vom continua negocierile pe marginea acestui subiect până în ziua şedinţei. Sperăm să-i convingem pe …mai multe stiri […]

 2. Sa-i manance korhazu pe toti frantujii astia. Sa stea dracului pe kurul lor pana li bine…… ca de nu………..

 3. Anonim

  nu are nici un sens referendumul propus de udmr cred ca a fost gandit corect de specialistii din guvernul ROMANIEI .Nu vad cum un salajan ar merge la Oradea sau Satu mare sa-si rezolve problemele si nu la cluj iau in calcul drumurile distanta nu se compara

 4. Anonim

  ungurasilor ar fi bine sa o lasati mai moale, treceti granita va prindeti intr-o hora pana va imbatati de cap si va aruncati in Mare sau va legati streangul de gat

 5. Voi, asa sunteti tratati in Europa ?
  Sovini nenorociti educati in jungla lui ceau…..

Leave a Comment