Şi miniştrii plâng câteodată: Zălăuanul Codruţ Şereş, condamnat definitiv la închisoare pentru trădare

Fostul ministru al Economiei, zălăuanul Codruţ Şereş, a fost condamnat definitiv, marţi, la închisoare cu executare de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), în Dosarul privatizărilor strategice.
Codruţ Şereş a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare de ICCJ în Dosarul privatizărilor strategice. Decizia instanţei este definitivă.
Dosarul s-a aflat în faza de apel, după ce, în decembrie 2013, fostul ministru al Economiei, Codruţ Şereş, a fost condamnat la şase ani închisoare cu executare, iar fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Zsolt Nagy, la cinci ani de detenţie.
Şereş a primit cinci ani de închisoare pentru aderare la un grup infracţional şi şase ani închisoare pentru trădare prin transmitere de secrete, urmând ca el să execute pedeapsa cea mai grea, de şase ani.
În martie 2009, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe foştii miniştri Codruş Şereş şi Zsolt Nagy, acuzaţi de aderare la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi trădare prin transmitere de secrete. Acuzaţiile se referă la privatizarea SC Electrica Muntenia Sud SA, vânzarea unui pachet de 8 la sută din acţiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a SC Romaero SA Bucureşti şi SC Avioane SA Craiova, aflate în portofoliul Ministerului Economiei, consultanţă în vederea privatizării SN Radiocomunicaţii SA. De asemenea, ei au fost acuzaţi şi în legătură cu adjudecarea licitaţiei pentru asigurarea consultanţei în vederea restructurării şi privatizării CN Poşta Română, selectarea prin licitaţie a consultantului internaţional pentru listarea la bursă a pachetului de 46 la sută din acţiunile deţinute de statul român la Romtelecom.
Codruț Șereș s-a născut în 1969, la Zalău, a fost senator în legislatura 2004-2008, ales în județul Maramureș pe listele partidului PC. Șereș a fost ministru al Economiei și Comerțului în cadrul guvernului Tăriceanu, pentru ca, în 26 august 2008, Senatul României să aprobe începerea urmăririi penale în cazul său.

Alte articole

8 Thoughts to “Şi miniştrii plâng câteodată: Zălăuanul Codruţ Şereş, condamnat definitiv la închisoare pentru trădare”

 1. Anonim

  URMEAZA BODE LUCIAN! URA! URA! URA!

 2. Zălăuan

  Mai bine mai târziu, decât niciodată. Foarte încet se mişcă justiţia. Aşa cum bine remarca anteriorul, păi când o să se ajungă la ciumeţii portocalii, demascaţi de ministrul Sandu, despre cum jefuiau ţară ? Lotul lui Lucică mă tem că va veni iarăşi târziu !

 3. fcddd

  oare merita probabil normele de conduita este valabil pentru cei prosti doar destepti le considera e o gluma ca si situatia d-tra

 4. Intortocheat articol

  Pana la urma care este pedeapsa, 4 ani si 8 luni sau 6 ani?

 5. Anonim

  4 ani si 8 luni

 6. nik

  asa mult pentr tradare?

 7. E OK si cu condamnarile astea cu executare, macar ca mica

  Baiu-i ca nu recupereaza nimeni prejudiciul (asa cumzice si raportul MCV), asa incat dupa ce stau “la pastrare” un pic, ies si se lafaie din banii furati de la Stat, adica de la noi toti…

 8. Condamnarea lui Seres

  sau pretul platit pentru o aroganta peste masura…

Leave a Comment