Primarul din Benesat aruncă săgeţi otrăvite către Prefectură şi PNL Sălaj

Instituția Prefectului a cerut Tribunalului Sălaj, în septembrie 2013, anularea hotărârii Consiliului Local Benesat prin care a fost schimbat din funcție viceprimarul comunei. Au trecut mai bine de cinci luni și instanța nu a acordat un termen de judecată a dosarului, iar scandalurile se țin lanț la Benesat.
Încă din iunie 2012, după prima ședință a noului Consiliu Local, au început decapitările politice ale consilierilor și schimbări de viceprimari. Deși nu avea majoritatea în Consiliul Local, primarul și-a dorit un vice de la UDMR, pe Gergely Ciaba, iar acesta fost ales. Prefectura a contestat hotărârea pe motiv că a fost adoptată fără majoritate în Consiliu, iar Gergely Ciaba a fost înlocuit de Șuteu Fănică. Și cel din urmă a fost schimbat după ce în cadrul Consiliului Local s-a format o nouă majoritate, susținută de PNL, UDMR și un consilier al PSD. După această mișcare, prefectul a solicitat instanței, în septembrie, să anuleze revocarea din funcție a viceprimarului Șuteu Fănică pe motiv că, anterior ședinței ordinare, PSD Sălaj a transmis Primăriei Benesat hotărârea de excludere din partid și încetare a mandatului pentru consilierul local Sabou Daniel, iar ”schimbarea din funcţie a viceprimarului comunei este lovită de nulitate deoarece a fost adoptată cu votul” celui din urmă. Primarul comunei Benesat, Sorin Romocea, a declarat că, în acest caz, ”Prefectura este părtinitoare, așa pe față”. ”Primăria a primit o adresă de la PSD prin care ni s-a adus la cunoștință retragerea sprijinului politic pentru unul din consilieri. La ședința în care a fost schimbat viceprimarul, am informat Consiliul despre adresa PSD și s-a hotărât ca pentru ședința următoare să fie pregătit proiectul de hotărâre prin care se constata încetarea mandatului. Însă, la ședința respectivă nu s-a prezentat nici un consilier al opoziției”, explică primarul Romocea. Până când instanța se va pronunța în acest caz, postul de viceprimar este ocupat în continuare de Șuteu Fănică.

Sorin Romocea: ”Ne-au luat pesediștii funcțiile”
Ajuns în această situație din cauza instabilității politice, primarul Sorin Romocea aruncă săgeți și către conducerea PNL, partid din care face parte. ”Președintele PNL Sălaj, Radu Căpîlnașiu, nu se implică deloc și nu ne sprijină. Am observat că, mai nou, pe locurile noastre de la Direcția Sanitar Veterinară și de la Spitalul Județean au fost puși oamenii PSD-ului”, a acuzat Romocea.
În replică, Radu Căpîlnașiu spune că nu ştie la ce se referă primarul comunei Benesat. ”Pot însă să vă asigur că toţi cei din conducerea PNL Sălaj, implicit eu, l-am susţinut în toate proiectele pe care le-a întreprins la nivelul comunei Benesat. În rest, vorbim poveşti…”, i-a transmis Căpîlnașiu lui Romocea.

10 Thoughts to “Primarul din Benesat aruncă săgeţi otrăvite către Prefectură şi PNL Sălaj”

  1. Anonim

    Capilnasiu un gunoiut ordinar !!!!!!!

  2. Anonim

    V-au luat psedistii fonctiile incepand cu cea de prefect care a revenit PNL .Acuma urmeaza sa va de-a oamenii afara din toate functiile.PNL -UL va fi scos de la guvernare si trimis in opozitie de hidra psdista.

  3. anonim

    domnule primar al zalaului si presedinte al PNL daca nu vati dat seamea ca ce gunoi de oameni si mincinosi aveti in partid atunci acuma aveti in fata pe un cel mai mincinos si exroc din Romania pe care se numeste Sorin Romocea primar Benesat care face de ras tot PNL ul din Romania

  4. Va rog sa acceptati anonimatul

    domnule de la 6,15;nu te cunosc dar cu certitudine esti om om redus deoarece nu stii sa scrii ,de exemplu ,,vati se scrie v-ati”si nu te stii exprima,motiv pentru care inainte de a jigni pe cineva trebuie sa fii mai ,,bun” de data asta esti sub nivelul lui Romocea.

  5. Va rog sa acceptati anonimatul

    Romocea este peste nivelul lui Capilnasiu,n-are nevoie de lectii.

  6. maria

    De ce nu faceti un sondaj sa vedeti pe cati primari ai PNL-ului ia ajutat d-nul. Capalnasiu.Rezulat: nici unul, doar acolo unde avea un interes persolal.
    Daca aveti sange in instalati domnilor Primari si consilieri lasati pe ei de la centru sa faca campanie la Europarlamentare, ca au distrus tot in judet prin nepasare ,s-au solidarizativa si trimiteti o scrisoare deschisa celor de la Bucuresti si spuneti ce naspeta de presedinte aveti impreuna cu acoliti lui.
    Este ce-l mai slab presedinte de partid din toate timpurile.

  7. Cacapilnasiule lasa-l ca moare in suc propriu colega!

  8. zzrealitatea

    unde este acum pnl -ul cu capilnasiu la conducere ? nu au avut in viata lor atatia consilieri !primarii din judet sa isi faca treaba, vai de mama lor parca a tunat si s-au adunat .mai bine pnl ar cauta alti candidati la alagerile viitoare nu toate nulitatile .orienteaza-te capilnasiule !

  9. Gica de la Cluj

    http://gazetadebistrita.ro/stiri-cluj-investigatii/calculele-primarului-romocea-incurcate-de-legalitate-horj-mai-sta-oleaca-2/

    Sorin Romocea este cumva ruda cu Ioan Romocea, primarul PSD de la Bistrita Nasaud?

    In articolul de mai sus , Ioan Romocea incearca sa faca tot felul de ilegalitati cu terenuri in complictate cu Horj care este ruda cu Ioan Rus fostul ministru de interne.

    Sa fie Sorin Romocea o „cartita” in PNL?

  10. Anonim

    escroc mai mare ca primarul din benesat nu exista

Leave a Comment