PDL și PNL se pun la masa negocierilor în Sălaj

Biroul Permanent National al PDL a mandatat o echipă pentru a participa la o primă rundă de negocieri cu reprezentanții PNL, iar cele două partide au stabilit principiile colaborării, fiind avansată chiar și ideea unei fuziuni. ”Am luat hotărârea de a colabora, de a construi împreună un proiect politic solid, de durată, un proiect pentru România, care să implice un mare partid de dreapta într-un viitor cât mai apropiat. Construcția formată din PNL și PDL este pentru alegerile prezidențiale, pentru administrația locală și pentru alegerile parlamentare, pentru o viitoare guvernare împreună. La aceasta prima întâlnire am stabilit să avem un candidat unic la președinție, pe care îl vom stabili pe baza unor cercetări. PDL are acum propunerea sa pentru alegerile prezidentiale, PNL va spune care este propunerea sa. Vom face analize serioase, cercetări pentru a vedea cine este candidatul pe care il vom sprijini la prezidenţiale”, a precizat președintele Lucian Bode. În ce privește colaborarea pe plan local, PDL anunță că în zilele următoare vor avea o primă întâlnire ”instituțională” cu viitorii parteneri de alianță. ”Chiar azi (nr. – vineri) am stabilit cu președintele PNL Sălaj, Radu Căpîlnașiu, termenii și condițiile acestei întâlniri. Sper ca disputele cu liberalii din trecut să treacă în planul secund”, a adăugat Bode. De asemenea, conducerea PDL Sălaj își dorește ca ambițiile să fie lăsate la o parte de fiecare organizație. ”Fuziunea trebuie pornită de sus în jos, să armonizăm structurile pentru că sunt rivalități de zeci de ani în unele comune. Detaliile le stabilim în iunie, iar discuțiile pornesc de la egal la egal”, a conchis deputatul Lucian Bode, care a ținut să precizeze că împreună cu PNL vor putea câștiga președinția Consiliului Județean Sălaj.

Sălajul este pe locul 10 în topul național al organizațiilor PDL
Partidul Democrat Liberal, filiala Sălaj, a făcut o primă analiză a rezultatelor obținute de organizațiile locale la alegerile europarlamentare din 25 mai. Măsurile care vor fi luate împotriva organizațiile cu rezultate slabe vor fi luate în următoarea ședință a Biroului Permanent Județean. ”Ne-am atins obiectivul de a obține un mandat pentru Daniel Buda. Aceste alegeri au demonstrat că PDL Sălaj e o organizație de structuri, care a înțeles că nu poți obține votul dacă nu interacționezi cu oamenii. Nu am ratat nicio manifestare. În clasamentul național, PDL Sălaj ocupă cea mai bună poziție din istoria sa – locul 10”, a declarat, vineri, președintele democrat-liberalilor sălăjeni, Lucian Bode. Acesta a felicitat colegiile Jibou și Cehu Silvaniei, care au ”evoluat” foarte mult de la precedentele alegeri, și primarii din Românași, Plopiș sau Valcău, unde PDL a obținut scoruri de peste 50 sau 60 la sută. Prim-vicepreședintele PDL Sălaj, Septimiu Țurcaș, apreciază mobilizarea partidului, dar spune că unele organizații trebuie să evolueze. ”La Șimleu am obținut un procent de aproape 30 la sută, adică un rezultat bun. Mă bucur că am recuperat ce am pierdut la alegerile locale, cum ar fi comuna Marca, unde sunt convins că peste doi ani vom avea din nou primar. În zona Jiboului, chiar dacă au fost presiuni pe primari, rezultatul este unul bunicel. La Zalău mai avem de lucrat”, a subliniat Țurcaș.

8 Thoughts to “PDL și PNL se pun la masa negocierilor în Sălaj”

  1. Ciprian Iacob

    Vom avea parte de un mare fas ! Pe dreapta !

  2. Nucu

    Ce alianță Pnl-PDL când Capalnasiu declara ca rămâne cu Psd ?

  3. sebi stănescu

    Îmi vine să vomit când îi văd pe ăștia iar la ciordeală.Dacă ne-am învățat minte atunci ne meritam soarta de popor fără niciun fel de orizont.

  4. Țurca(ș) și cureaua lată

    Niște gunoaie ireciclabile.Atenție popor,ne paște APOCALIPSA cu ăștia reveniți la putere.

  5. Anonim

    Eu cred cu tarie ca in PNL sant forte suficiente care vor readuce partidul la normal partid care intamplator si pentru putin timp a ajuns sa fie condus de oameni nepregatiti . Evolutia societatii o vad prin continuarea USL in care ROMANII si-au pus toate sperantele .Nu am crezut niciodata si nu cred ca va putea sta la aceeasi masa PNL cu PDL cel din urma a adus mari deservicii poporului roman .

  6. Anonim

    Niste redusi mintali astea care sustin si au crezut ln USL.Nu au Pic de patriotism,sunt Lingaii sociietat te Vand la drumu mare sunt niste Inculti sau Hoti care mint poporul.Mi-e mila de ei !

Leave a Comment