Deputaţii sălăjeni, campionii prezenţei la serviciu

Cei patru deputaţi sălăjeni – Lucian Bode (PDL), Mirel Taloş (PNL), Iuliu Nosa (PSD) şi Seres Denes (UDMR) au avut cea mai bună prezenţă la voturile plenului din Camera Deputaţilor în perioada decembrie 2008-septembrie 2012, potrivit unui studiu al Institutului de Politici Publice dat vineri publicităţii. Într-un clasament pe judeţe, Sălajul se află pe prima poziţie, cu o prezenţă de 84 la sută, la polul opus situându-se Bistriţa-Năsăud, cu doar 48 la sută.

În ceea ce-i priveşte pe senatorii Gheorghe Pop (PSD) şi Fekete Andras (UDMR), aceştia au cam tras chiulul. Chiar şi aşa, au reuşit să urce Sălajul în top, judeţul situându-se pe locul al şaptelea din punct de vedere al prezenţei senatorilor la voturile plenului, cu 75 la sută. Pe prima poziţie se află senatorii tulceni, cu prezenţă de 88 la sută.

Cu o prezenţă de 75 la sută, senatorul sălăjean Fekete Andras intră în topul liderilor de grupuri parlamentare din Senat cu cea mai bună prezenţă la vot, pe poziţia a doua, imediat după bucureşteanul Cristian Rădulescu.

Potrivit studiului IPP, cel mai conştiincios deputat din judeţ în mandatul 2008-2012 s-a dovedit a fi social-democratul Iuliu Nosa (poziţia 44 în top naţional), cu 1.865 de voturi exprimate şi o prezenţă de 87,1 la sută. Îi urmează UDMR-istul Seres Denes (locul 49 în top naţional), cu 1.854 de voturi exprimate şi o prezenţă de 86,6 la sută. Pe deputatul democrat-liberal Lucian Bode îl regăsim pe poziţia 62 în topul naţional şi pe locul al treilea între deputaţii sălăjeni, cu 1.813 voturi exprimate şi o prezenţă de 84,6 la sută. La o distanţă considerabilă se află liberalul Mirel Taloş – locul 134 în topul deputaţilor români, cu 1.657 voturi şi 77,4 la sută prezenţă.

Dintre cei doi senatori, PSD-istul Gheorghe Pop numără cele mai puţine absenţe. Clasamentul IPP îl poziţionează, cu cele 1.721 de voturi exprimate şi o prezenţă de 81,1 la sută, pe locul 20 în topul naţional al senatorilor. Fekete Andras este al 36-lea, cu 1.578 voturi şi 74,4 la sută prezenţă.

Institutul pentru Politici Publice este o organizaţie neguvernamentală românească care militează pentru creşterea calităţii proceselor de elaborare a politicilor publice în România.

5 Thoughts to “Deputaţii sălăjeni, campionii prezenţei la serviciu”

  1. nae

    Jos batranii cu vadite conotatii comuniste !!!

  2. Anonim

    in loc sa dam bani mai multi pensionarilor mai bine c sa renuntam la acesti hoti de deputati si parlamentari si asa ei nu fac nimic.

  3. Anonim

    ACESTI 6 DERBEDEII HOTII NU FAC NIMIC PENTRU SALAJENI, DOAR PENTRU EI SI FAMIILE LOR.

  4. Si

    Ultimu loc e pt Mirel? Am primit in posta pliant cu activitatea lui…cica e cel mai activ..se vede! cifrle vb.
    PS: Si-a tras linie sa ajunga duminica dimineata cu trenu ( la vag. de dormit). e fricos, de condus nu stie, de zburat nu poate.
    Hai sa-l mai alegem o data

  5. Ileana

    Mirel asta a mintit atat de mult ca nu-l va mai vota nimeni!
    Ca-i lenes nu ma mir doar e liberal si prieten cu Puturosul national ce se vrea Presedinte!
    Doamne feri-ne de astia din USL!

Leave a Comment