Conservatorii suflă liberalilor sălăjeni postul de secretar de stat în Ministerul Agriculturii

Liberalii sălăjeni ratează încă o dată un post de secretar de stat, după ce în fotoliul vacantat de către Achim Irimescu la Ministerul Agriculturii a fost numit George Turtoi, directorul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Anunţata plecare a lui Irimescu de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), unde ocupa funcţia de secretar de stat, a trezit interesul liberalilor sălăjenilor pentru acest post, cu atât mai mult cu cât aceştia sperau la două astfel de fotolii înalte, după ce au pierdut postul de prefect al judeţului. În cărţi a intrat Vaida Bela, directorul adjunct al Centrului Judeţean Sălaj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, pentru fucţia de secretar de stat.
Socoteala din târg nu s-a potrivit cu cea de acasă, toate speranţele PNL Sălaj şi ale celui nominalizat fiind spulberate, după ce premierul Victor Ponta l-a numit în funcţia de secretar de stat în MADR, la propunerea ministrului Daniel Constantin, pe George Turtoi, director al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Vestea l-a luat prin surprindere pe Vaida Bela: „Nu este un capăt de ţară. Recunosc, mi-ar fi plăcut să prind acest post, dar acum, că nu s-a întâmplat cum mi-am dorit, nu sunt foarte supărat”.
Întrebat dacă situaţia a fost determinată de faptul că organizaţia sălăjeană a PNL nu l-a sprijinit suficient, directorul adjunct al APIA Sălaj ne-a declarat: „Am avut susţinerea Biroului Judeţean al partidului, nu asta a fost problema. Ba chiar vreau să le mulţumesc colegilor mei pentru sprijinul pe care mi l-au oferit. Negocierile pentru funcţia de secretar de stat s-au purtat la Bucureşti şi, din câte se pare, aceasta a revenit Partidului Conservator, şi nu liberalilor. În cazul în care postul revenea PNL-ului, aveam şanse mari să îl ocup eu”.
Radu Căpîlnaşiu, preşedintele PNL Sălaj, susţinea, de altfel, în urmă cu două săptămâni, că şansele lui Vaida de a fi numit secretar de stat în MADR sunt nule. „Am fost zilele trecute la Bucureşti şi am întrebat despre postul de secretar de stat ce va deveni vacant, precum şi despre şansele lui Vaida Bela de a-l ocupa, însă mi s-a răspuns că nu va reveni Sălajului”, spunea, atunci, liderul liberalilor din judeţ.

One Thought to “Conservatorii suflă liberalilor sălăjeni postul de secretar de stat în Ministerul Agriculturii”

  1. Anonim

    Notiunea de partid pare lnteresanta

Leave a Comment