Ce mănâncă parlamentarii noștri după o zi de muncă istovitoare?

Deputaţii şi senatorii au muncit în Parlament, anul trecut, în medie, două zile şi jumătate pe săptămână, adică o jumătate din timpul muncit săptămânal de un român obișnuit. La deputați, un calcul cu privire la numărul de zile lucrate pe săptămână arată că aceștia au fost o idee mai harnici decât senatorii: 2,5 zile față de 2,4, în cazul colegilor de la Senat. Statistica este valabilă în primele șase luni ale anului 2018, dar tendința s-a menținut  între aceleași cote și în lunile următoare. În țările europene, veniturile parlamentarilor sunt, în medie, de 8,7 ori mai mari decât ale cetățenilor de rând, arată un studiu publicat de site-ul german presse preisvergleich.

Fiecare parlamentar ne costă, lunar aproximativ 40.000 de lei. Pentru ceea ce muncește, un simplu parlamentar este remunerat cu o indemnizație de aproximativ 13.000 de lei brut, o sumă forfetară de 20.000 de lei, diurne, decontări pentru cazare și transport. De altfel, decontul pentru transport depășește salariul minim net al unui angajat român, ajungând la aproximativ 1.600 de lei. În total, un senator sau deputat ne costă aproape 40.000 de lei lunar.Dincolo de faptul că muncesc jumătate din cât o fac românii de rând, pe o sumă foarte mare de bani, parlamentarii se bucură și de alte avantaje. De exemplu, pot mânca bine și ieftin la cantina lor. Restaurantul de la S2 al Camerei Deputaților, oferă, la prețuri ridicole o gamă variată și foarte bine echilibrată nutrițional, de preparate. Prețurile ultra-speciale pentru parlamentarii noștri, pentru doar câteva dintre opțiunile pe care aceștia le au după o jumătate de zi de muncă asiduă, în cazul în care nu preferă să aleagă restaurantele de lux din București:

File de şalău cu cartofi natur şi lămâie – 6,45 lei
Şniţel Gordon Bleau – 5,68 lei
Escalop-ul cu ciuperci – 7,56 lei
Antricot de vită cu sos de vin – 5,61 lei
Mămaliguţă cu brânză şi smântână – 4,07 lei
Supă de pui cu tăiţei – 1,25 lei
Ciorbă de perişoare – 4 lei
Cartofi prăjiţi (200 g.) – 1,58 lei
Cartofi natur (200 g.) – 1 leu
Salată de varză albă – 1,14 lei
Salată orientală – 2,7 lei
Salată dobrogeană – 3,4 lei
Salată de vară – 2,6 lei
Ecler – 0,91 lei
Amandină – 1,3 lei
Tiramisu – 1,3 lei

5 Thoughts to “Ce mănâncă parlamentarii noștri după o zi de muncă istovitoare?”

  1. Misto sa fii parlamentar roman

    la cele mai mari salarii si la cele mai mici preturi din tara.

  2. Rozi

    Sont interesata de unde se aprovizioneaza restaurantul, cum reuseste sa scoate produsele la astfel de preturi.

  3. Anonim

    securistul marc si vacarul ajuns primar ciunt nu se opresc din furat 15 minute azi? asa o hodina…

  4. Anonim

    Se numește Cordon Bleu, nu „Gordon Bleau”!

  5. Anonim

    Aceasta este Democratia, cu o pecingine de parlamentari care secatuiesc bugetul tarii. Pentru Romani erau mai convenabili deputatii MAN din regimul socialist care ne costau o nimica toata IAR legile erau mai corecte. Atunci nu existau salarii sfidatoare si pensiile speciale nerusinate ?

Leave a Comment