Peste 460 de absolvenţi de liceu au contestat notele la Bac

După afişarea primelor rezultate la sesiunea iunie-iulie a Examenului de Bacalaureat Naţional, 464 de absolvenţi sălăjeni, adică aproape 28 la sută din totalul candidaţilor din judeţ, s-au declarat nemulţumiţi de notele obţinute.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, cele mai multe contestaţii – 211 la număr – s-au înregistrat la proba scrisă de limba şi literatura română. Dintre acestea, 166 au fost depuse de către liceeni de la clasele cu profil real şi 45, de către cei de la uman. La limba şi literatura maternă nouă candidaţi au contestat notele (opt la limba maghiară şi unul la germană), la proba obligatorie a profilului, 98 (81 dintre ei, la matematică şi 17, la istorie), în timp ce la proba la alegere a profilului şi specializării s-au înregistrat 146 de contestaţii (46 la biologie, 27 la geografie, 25 la anatomie, nouă la sociologie, şase la fizică, cinci la filozofie, două la chimie anorganică şi două la logică).
Anul trecut, absolvenţii sălăjeni au depus 646 contestaţii (37, 75 la sută): 310 la
proba scrisă de limba şi literatura română (244 la profilul real şi 66 la profilul uman); 16 la proba scrisă de limba şi literatura maternă (toate la limba maghiară); 170 la proba obligatorie a profilului (125 la matematică şi 45 la istorie); 150 la proba la alegere a profilului şi specializării (41 la anatomie, 37 la geografie, 35 la biologie, 15 la informatică, opt la filozofie, şapte la fizică, patru la psihologie şi trei la sociologie).
Noutatea anului 2017 este aceea că s-a renunţat la pragul de 0,50 în sensul că o contestaţie e admisă indiferent cât de mică sau mare este diferenţa constatată la recorectarea unei lucrări. Soluţionarea contestaţilor se va face într-un alt judeţ decât judeţul în care s-a corectat iniţial, iar rezultatele finale vor fi afişate în cursul zilei de 10 iulie.

Alte articole

Leave a Comment