Liceenii sălăjeni au dat bir cu fugiţii de la Simularea Bac-ului

Simularea Examenului de Bacalaureat Naţional 2018 s-a încheiat odată cu ultimele două probe scrise, care au avut loc în zilele de 21 şi 22 martie. În judeţul Sălaj, s-au înscris la proba obligatorie a profilului (matematică şi istorie) 3.572 elevi, dintre care au absentat 338, adică aproape 10 la sută.
Potrivit reprentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, cei mai mulţi absenţi au fost din rândul liceenilor de clasa a XII-a, unde din totalul celor 1.792 de înscrişi au intrat în sălile de examen 1.589. La clasa a XI-a, prezenţa a fost de 91,35 la sută.

Ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului şi specializării, a fost susţinută numai de elevii claselor a XII-a, din cei 1.792 de înscrişi absentând 203.
“În această săptămână, inspectorii şcolari au monitorizat organizarea şi desfăşurarea Simulării Examenului de Bacalaureat, în cele 22 Centre de Examen. Nu s-au înregistrat incidente, Simularea Examenului desfăşurându-se în condiţii normale”, a precizat sursa citată.
Rezultatele de la Simularea Bacalaureatului vor fi afişate în ziua de 30 martie, vor fi analizate în Consiliile Profesorale, în discuțiile la clasă cu elevii precum și în cadrul unor ședințe cu părinții, stabilindu-se, ulterior, planuri de măsuri remediale.

Alte articole

Leave a Comment