Elevii din Someş Odorhei au vizitat obiectivele turistice din judeţ

Elevii şcolilor din Bălan şi Someş Odorhei au derulat în săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun” proiectul educaţional „Potenţialul turistic natural şi cultural din nord-vestul României”. Alături de cele două şcoli sălăjene au fost implicate şcoli şi din judeţele vecine, respectiv două şcoli gimnaziale din Satu Mare,”Bălcescu-Petofi” şi „Călineşti-Oaş”, iar din judeţul Maramureş, Liceul Tehnologic ”Grigore C. Moisil” Tg. Lăpuş şi şcoala Gimnazială ”N. Steinhardt” Rohia. Potrivit organizatorilor, parteneriatul este în al doilea an de desfăşurare, în primul an fiind implicate doar şcolile din Maramureş şi Satu Mare, iar din acest an şcolar s-a alăturat şi judeţul Sălaj, reprezentat de Şcoala Gimnazială Someş Odorhei şi Şcoala Gimnazială Bălan.

Printre activităţile derulate în cadrul proiectului s-a numărat o vizită la Momumentul lui Mihai Viteazul de la Guruslău, unde, potrivit organizatorilor, elevii au participat la o impresionantă de istorie. O altă „oprire” a fost la Castrul Roman de la Porolissum. De asemenea, la Şcoala Gimnazială din Şomeş Odorhei, elevii participanţi au participat la o serie de jocuri distractive de cunoaştere şi socializare. În program, a mai fost inclusă şi vizitarea Grădinii Botanice „Vasile Fati” din Jibou, unde copiii au făcut o scurtă incursiune în lumea vegetală şi animală, promovându-se astfel educaţia ecologică în rândul acestora. Potrivit sursei citate, o altă activitate, sub forma unui joc de orientare turistică, s-a desfăşurat în rezervaţia naturală de la Gâlgăului Almaşului, „Grădina Zmeilor”. Vizita la Mănăstirea din Bălan a fost cea care a încheiat seria activităţilor desfăşurate în cadrul parteneriatului interjudeţean.
Potrivit organizatorilor, în derularea proiectului au fost implicate atât primăriile din Bălan, Şomeş Odorhei, cât şi comitetele de părinţii din localităţile menţionate.

 

 

 

Leave a Comment