Burse de la TenarisSilcotub pentru cei mai buni studenţi ai universităţilor tehnice

TenarisSilcotub a acordat joi, la Zalău, burse pentru cei mai buni 40 de studenţi de la patru universităţi cu profil tehnic din România. Fiecare bursier a primit câte 9.600 de lei în cadrul ediţiei a opta a „Roberto Rocca Education Program”, fiind aleşi din sute de candidaţi, în baza rezultatelor academice şi a aptitudinilor personale.
Studenţii provin de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (19 bursieri), Universitatea Politehnică Bucureşti şi Universitatea Tehnică Iaşi (câte opt bursieri), precum şi de la Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti (cinci bursieri). Ei au fost aleşi din sute de tineri care au aplicat pentru bursă, în urma unei selecţii realizate în centrele de evaluare TenarisSilcotub, cu sprijinul universităţilor partenere. Criteriile includ rezultatele obţinute în anii de studiu, dar şi abilităţi precum lucrul în echipă, capacitatea de a inova şi recomandările primite din partea universităţilor. Primirea burselor nu implică nici un fel de obligaţie a studenţilor faţă de companie.
„Pentru Tenaris, ingineria reprezintă motorul progresului societăţii, de aceea colaborăm cu universităţi tehnice prestigioase din România în care se formează specialiştii de mâine ai industriei. Tinerii talentaţi precum cei pe care îi sărbătorim astăzi sunt capabili să transforme idei în realitate, sunt cei pe care România se bazează pentru a merge înainte pe calea dezvoltării şi a excelenţei”, a declarat Michele Della Briotta, area manager Tenaris pentru Europa de Est.
Prin programul amintit, în care sunt implicate 80 de universităţi din 11 state, compania susţine, la nivel mondial, studiul ingineriei şi ştiinţelor aplicate.
Din 2006 şi până astăzi, 270 de studenţi români au primit burse de studiu, la nivel de licenţă şi masterat. Bursierii pot de asemenea participa la activităţi practice în cadrul companiei şi sunt îndrumaţi în carieră de mentori din cadrul acesteia. De asemenea, 11 absolvenţi ai facultăţilor tehnice din Romania au beneficiat de burse de doctorat pentru studii în străinătate.

Alte articole

One Thought to “Burse de la TenarisSilcotub pentru cei mai buni studenţi ai universităţilor tehnice”

  1. Anonim

    Felicitari Tenaris

Leave a Comment