Ziua Eroilor, marcată de autorităţile locale şi judeţene

 

Ziua Eroilor a fost marcată joi, 29 mai, în mai multe localităţi din judeţ, prin ceremonii religioase şi militare. La Zalău, manifestările au avut loc la Monumentul Eroilor, începând cu ora 12, unde oficialităţile locale şi judeţene, precum şi reprezentanţii Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria”, Filiala Sălaj, au depus coroane şi jerbe de flori.
Ziua Eroilor se sărbătoreşte în fiecare an de Ziua Înălţării Domnului, la 40 de zile după Sfintele Paşti, în semn de recunoştinţă faţă de jertfele aduse de eroii noştri pe altarul luptei împotriva asupritorilor neamului românesc.
După un scurt ceremonial religios de pomenire a celor trecuţi în nefiinţă, prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, şi Alexandru Şerban, preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultulr Eroilor “Regina Maria”, Filiala Sălaj, au susţinut câte un scurt discurs prin care au ţinut să transmită gândurile de preţuire şi respect.
Tot joi, începând cu ora 12, cadrele Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj au păstrat un moment de reculegere la sediul unităţii în memoria eroilor neamului, jandarmii participând de altfel cu un pluton de onor format dintr-un ofiţer şi 18 subofiţeri şi la manifestările comemorative ce s-au desfăşurat în Cimitirul Eroilor.

Alte articole

Leave a Comment