Zeci de maşini parcate ilegal, ridicate de Poliţia Locală

Agenţii Poliţiei Locale Zalău au aplicat în doar două săptămâni peste 190 de sancţiuni contravenţionale, din care 48 au fost amenzi, în valoare totală de 7.015 de lei. Tulburarea liniştii şi a ordinii publice, parcarea autovehicolelor în locuri nepermise, dar şi apelul repetat la mila publicul, au fost doar câteva din normele civice încălcate de cetăţeni, pentru care poliţiştii locali au dispus măsuri. Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al instituţiei, în perioada 16-30 ianuarie, au fost trimise 230 de invitaţii sau somaţii scrise unor conducători auto care şi-au parcat autoturismele neregulamentar pe domeniul public. Nu mai puţin de 37 de maşini au fost ridicate în intervalul menţionat. De asemenea, poliţiştii locali au mai aplicat sancţiuni şi pentru: traversarea drumului public prin locuri nepermise, distrugerea amenajărilor din locuri publice, staţionarea voluntară a vehiculelor, călătoria pe mijloacele de transport fără bilet de călătorie, dar şi pentru parcarea mijloacelor de transport pe locuri adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoanele cu handicap.

Potrivit sursei citate, în ultimele două săptămâni, aproape 280 de persoane care au încalcat prevederile legala sau au existat suspiciuni cu privire la acestea au fost legitimate, iar nouă dintre acestea au fost aduse la sediul Poliţiei Locale pentru identificare. De asemenea, din cele 77 de sesizări primite telefonic, 44 au fost rezolvate operativ, iar 23 au fost trimise spre soluţionare altor instituţii abilitate.
Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, în cazul în care sunt sesizate încălcarea unor norme de convieţuire socială sau săvârşirea unor fapte contravenţionale, dispeceratul Poliţiei Locale poate fi apelat 24 din 24 la numerele de telefon 0260-610178 sau 0734-777801.

Alte articole

2 Thoughts to “Zeci de maşini parcate ilegal, ridicate de Poliţia Locală”

  1. ANONIMUS

    RIDICAREA MASINILOR ESTE UN ABUZ ,NU EXISTA UN ARTICOL DE LEGE CARE SA REGLEMENTEZE ACEASTA ACTIUNE CARE SE FACE PRINTR -O FIRMA PRIVATA PRINTR-O INTELEGERE TACITA CU POLITIA CU CONS.JUDETEAN CU PRIMARIA SI PREFECTURA ,DAR ESTE O MARE ILEGALITATE SI TOTI CEI ANTRENMATI IN ACEASTA ,,AFACERE”STIU ASTA DAR CETATENII SUNT NEINFORMATI CA SA NU ZIC PROSTI,PT.CA ACCEPTA SA FIE UMILITI SI BATJOCORITI INCA ODATA.DATORIA TUTUROR ANTRENATI IN ASTFEL DE GAINARII ESTE SA CREEZE PARCARI AMENAJATE SI DRUMURI PRACTICABILE NU SA JEGMANEASCA CETATENII PRIN TOT FELUL DE ILEGALITATI .!!!

  2. voicu

    citii usl-ul in floare nu ma doare de parcare ,,la multe coroane de flori pentru acesti nesimtiti ,si multi amenzi pentru popor foarte bine penali ati votat penali veti fi

Leave a Comment