Ţeparul din Şimleu Silvaniei, trimis după gratii

Şimleuanul Cristian-Dumitru Chereji a fost găsit vinovat de înşelăciune în convenţii în formă continuată îşi va petrece următorii doi ani şi jumătate după gratii, au decis, luni, magistraţii Judecătoriei Zalău. De asemenea, inculpatul a fost obligat să plătească daune civile în valoare de aproximativ 10.000 de euro
Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost arestat în iunie 2013 pentru că a ţepuit aproape 100 de persoane din judeţele Sălaj, Maramureş şi Vâlcea, promiţându-le locuri de muncă în Germania. Potrivit anchetatorilor, în luna octombrie a anului trecut, şimleuanul a postat pe site-ul tocmai.ro oferta de muncă pentru Germania, ce cuprindea 80 de slujbe în agricultură şi 20, în construcţii. În aceeaşi zi, a fost contactat de peste 50 de persoane, interesate să muncească în străinătate. Bărbatul a căutat pe Internet modele de contract, deşi nu era împuternicit de nicio firmă din România ori Germania, pretinzându-le părţilor vătămate să plătească o taxă de intermediere cuprinsă între 135 şi 150 de euro şi 10 lei pentru poliţa de asigurare. Pentru a da credibilitate faptului că încheie contractul într-un singur exemplar, Chereji le spunea că trimite documentul angajatorului pentru a fi înregistrat şi că le va înmâna, ulterior, o copie cu numărul de înregistrare.
În 15 martie 2013, când părţile vătămate trebuiau să-şi înceapă activitatea în Germania, inculpatul le-a comunicat că din cauza vremii nefavorabile, data a fost decalată. Ba mai mult, pentru a scăpa de presiunile venite din partea celor cu care încheiase falsele contracte de muncă, şimleuanul a plecat în Italia pentru o lună, iar la întoarcere, ştiind că este căutat nu doar de victime, ci şi de oamenii legii, s-a ascuns pe la diverşi prieteni.
Anchetatorii au identificat aproximativ 70 de părţi vătămate, care s-au constituit ca părţi civile.
Chereji şi-a recunoscut vinovăţia, motiv pentru care limitele de pedeapsă i-au fost reduse cu o treime.

Alte articole

One Thought to “Ţeparul din Şimleu Silvaniei, trimis după gratii”

  1. sebi stănescu

    Așa pățești când te lași apărat de alt țepar,avocatul Călin Tulbure…

Leave a Comment