Polițiștii de la IPJ Sălaj au fost alături de eroul lor

Poliţia Română a fost în doliu, duminică, 23 iulie. Subinspectorul de poliţie Sorin Vezeteu, de la Biroul de Poliţie Transporturi Suceava, ucis joi noaptea în gara din Suceava, a fost condus pe ultimul drum.

În semn de recunoștință și respect față de polițistul căzut la datorie, toți polițiștii din cadrul IPJ Sălaj au păstrat, duminică, un minut de  reculegere, iar autospecialele de serviciu s-au oprit, cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune.

Președintele României, Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe polițistul ucis în timpul serviciului.

“În semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, Preşedintele României, Klaus Iohannis, a conferit polițistului Vezeteu Sorin Constantin, post-mortem, Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler” se arată într-un comunicat de presă al instituției Președintelui României.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a precizat într-o declarație de presă, că familia polițistului va primi asigurarea de viață, în cuantum de 20.000 de euro, iar soția lui Sorin Vezeteu va putea fi angajată în MAI, în cazul în care va solicita acest lucru. Totodată, copiii polițistului decedat vor primi pensie de urmaș.

Ministrul de Interne a mai spus că are în vedere schimbarea legislației care prevede folosirea de către oamenii legii a armamentului din dotare, pledând totodata pentru implicarea societății civile în dezbaterile de pe marginea acestei tragedii. De altfel, primele schimbări au fost deja făcute la propunerea șefului Executivului, prin aceea că patrulele de poliție vor avea în compunere cel puțin partu cadre, fără excepție.

 

sursa foto- Monitorulsv.ro

Alte articole

Leave a Comment