Membrii unei reţelei infracţionale, propuşi pentru arestare preventivă

Zece sălăjeni şi un sătmărean au fost aduşi, marţi, în faţa magistraţilor Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind acuzaţi de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminaliatate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi constituire de grup infracţional organizat.
Potrivit informaţiilor furnizate de către procurorul Dan Bubuiug, din cadrul DIICOT Sălaj, pe parcursul ultimilor şase ani ani, membrii reţelei au acţionat pe raza judeţelor Sălaj, Covasna, Maramureş şi Satu Mare, înfiinţând o serie de societăţi comerciale, fără activitate economică reală, doar pentru a le înşela pe altele. „Achiziţionau diverse bunuri, de la materiale de construcţii, la scutece, tensiometre, cauciucuri ori fier vechi, în funcţie de ceea ce se cerea pe piaţă, pe care le vindeau mai departe la jumătate de preţ, fără ca să le achite societăţii de la care le-au cumpărat. Ba mai mult, emiteau facturi fictive pentru diferite firme care solicitau astfel de documente”, a precizat Bubuiug.
Anchetatorii vor continua cercetările pentru a stabili dacă în acest dosar se întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de evaziune fiscală.
Reamintim că în cursul zilei de luni, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj şi Brigada de Combatere a Criminaliatăţii Organizate Cluj, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT Sălaj, au efectuat 20 de percheziţii pe raza judeţelor Sălaj, Covasna, Maramureş şi Satu Mare. Au fost luate în vizor mai multe persoane suspecte de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi constituire de grup infracţional organizat.
Potrivit unor surse judiciare, prejudiciul cauzat este de aproximativ 600.000 de euro, până în prezent fiind identificate aproximativ 50 de părţi vătămate.
După efectuarea percheziţiilor, 30 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT Sălaj în vederea audierii acestora.

Alte articole

5 Thoughts to “Membrii unei reţelei infracţionale, propuşi pentru arestare preventivă”

  1. Anonim

    doamna andreea , mai numara litera ,,i ,, din titlu !

  2. Anonim

    frate , fa o poza monitorului cu titlul asta ca va corecta titlul si va spune inteligenta asta ca nu vezi bine !!!

  3. Anonim

    am facut deja .

Leave a Comment