Manifestări la Zalău de Ziua Unirii Principatelor Române

Pentru a marca 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, în municipiul Zalău, vor fi organizate o serie de manifestări la care sunt aşteptaţi să participe toţi zălăuanii indiferent de vârstă. Manifestările dedicate Unirii vor debuta joi, 23 ianuarie 2014, începând cu ora 15, la Casa Armatei din Zalău, cu un simpozion – “155 de ani de la Unirea Principatelor Române”.
Activităţile vor continua şi vineri, 24 ianuarie, de la ora 11, la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, cu o inaugurare a unei expoziţii permanente de artă populară sălăjeană şi de la ora 11,30 pe platoul administrativ din centrul oraşului cu un ceremonial militar şi religios, cu fanfara “Promenada” care va interpreta cântece patriotice, dar şi cu o “Horă Unirii”. De la ora 17, la Casa de Cultură a Sindicatelor, va avea loc un spectacol festiv, iar apoi pe platoul de marmură din faţa Instituţiei Prefectului va avea loc o retragere cu torţe – ora 19,30. Activităţile dedicate “Zilei Unirii” vor continua şi duminică, 26 ianuarie, de la ora 12, la Căminul Cultural din Iaz, comuna Plopiş cu un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul Folcloric “Meseşul”.
Manifestările sunt organizate de Instituţia Prefctului Sălaj în colaborare cu Primăria Municipiului Zalău, Consiliul Judeţean Sălaj, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Direcţia Judeţenă a Arhivelor Sălaj, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sălaj, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Sălaj, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj şi a structurilor judeţene ale Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne.

Alte articole

Leave a Comment