Judecat pentru furturi din garaje şi locuinţe

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată într-un dosar de furt calificat, procurorii acuzându-i că au fost implicaţi în furtul unor bunuri în valoare de peste 12.000 de lei.
Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei, în perioada 1 decembrie 2015-19 ianuarie 2016, inculpatul B.E. a pătruns prin efracţie, prin forţarea şi escaladarea unui geam, în imobilul unui bărbat, de unde a sustras bunuri de 4.540 de lei. În noaptea de 19 spre 20 ianuarie 2017, el a forţat lacătul unui garaj de unde a furat o roabă metalică, patru anvelope şi o bicicletă, în valoare de 3.000 de lei. Câteva zile mai târziu, a pătruns de două ori, prin efracţie, prin forţarea uşii de acces a unui imobil, de unde a sustras bunuri în valoare de aproximativ 2.000 lei. “Aventura” a continuat în intervalul 15 februarie-14 martie, cu furtul unui televizor color tip plasmă, a unei motocositoare mecanice, a unui hidrofor şi a altor bunuri, din locuinţa unei alte persoane, producând un prejudiciu de 2.500 de lei.
În săvârşirea infracţiunilor, B.E. l-a avut complice pe K.L., care în 3 februarie 2017, după o înţelegere prealabilă avută cu primul inculpat, l-a ajutat să transporte bunurile sustrase de la locuinţa uneia dintre persoanele vătămate, după care a cumpărat o mare parte din aceste bunuri de la autor.
Acum, B.E. va da socoteală în faţa instanţei şimleuane pentru săvârşirea a patru infracţiuni de furt calificat, iar amicul său, pentru complicitate la furt calificat.

Alte articole

Leave a Comment