ISU Sălaj a intervenit la 53 de evenimente pe parcursul săptămânii trecute

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj a fost solicitat să intervină, în perioada 4-10 iunie, la un număr de 53 de evenimente pe raza județului Sălaj. Nouă intervenţii au fost pe pe linia situaţiilor de urgenţă, iar 44 de misiuni s-au axat pe acordarea primului ajutor calificat de către echipajele SMURD.
Din cele nouă situaţii de urgenţă, au fost înregistrate trei incendii, o salvare a unui animal, cinci intervenţii pentru evacuarea apei din curţile şi subsolurile unor gospodării şi imobile din Şimleu Silvaniei.
În această perioadă manifestată de vreme în general instabilă cu înnorări temporar accentuate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum recomandă cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire pentru fenomenele meteorologice periculoase. Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile,pompierii sălăjeni recomandă cetățenilor ca pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, dar și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Având în vedere posibilitatea producerii de averse cu acumulări semnificative de apă, ISU recomandă populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

Alte articole

Leave a Comment