Evenimentele culturale şi de divertisment din judeţ îi scot pe jandarmi în stradă

Jandarmii sălăjeni vor fi la datorie în acest sfârşit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi pregătind efectivele care vor fi dispuse în teren pentru buna desfăşurare a unor evenimente culturale ce au loc în judeţ. Astfel, în perioada 14 – 16 iulie 2017 efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj vor desfăşura misiuni specifice pe linia asigurării ordinii şi liniştii publice.

Peste 50 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică cu ocazia desfăşurării următoarelor evenimente: „Zilele oraşului Şimleu Silvaniei”, „Festivalul internaţional de folclor “La fântâna dorului”, „Porolissum Fest – Festivalul Roman Zalău Porolissum” şi „Zilele comunei Camăr”. Echipajele de jandarmerie vor fi prezente pe traseele de deplasare, pe timpul afluirii şi defluirii participanţilor, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă în zonele de desfăşurare a manifestărilor cultural-artistice.

În vederea evitării incidentelor nedorite, Jandarmeria Sălaj recomandă participanților să se comporte civilizat, să manifeste calm, răbdare şi înţelegere, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să acorde o atenție deosebită copiilor care îi însoțesc, bunurilor şi obiectelor personale.

În situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii altor fapte antisociale, cetăţenii pot solicita sprijin la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmi aflate la locul manifestărilor.

Alte articole

Leave a Comment