Doi tineri arestaţi pentru comiterea mai multor furturi

Doi tineri de 21, respectiv 30 de ani au ajuns în spatele gratiilor pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, cei doi sunt bănuiţi de comiterea, pe timpul nopţii, a trei furturi în municipiul Zalău.
Din probatoriul administrat s-a stabilit că, în noaptea de 11/12 iunie, aceştia au pătruns într-o societate comercială şi două anexe gospodăreşti de pe raza municipiului Zalău, de unde au sustras mai multe bunuri (generator de curent, acumulatori etc.), cauzând un prejudiciu de aproximativ 11.000 de lei. Cei doi au fost prinşi de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, 95 la sută din prejudiciul cauzat fiind recuperat şi restituit părţilor vătămate.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, tinerii au fost reţinuţi, marţi, 12 iunie, şi depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj, o zi mai târziu fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Pe numele acestora, instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Poliţiştii continuă cercetările pentru pentru documentarea întregii activităţii infracţionale a acestora.

Alte articole

Leave a Comment