Barajul de la Vârșolț nu a fost afectat de cutremurul din 1 mai

Un obiectiv de importanță majoră pentru sălăjeni, barajul de la Vârșolț, nu a suferit modificări în structură sau avarii pe alte segmente în urma cutremurului de 4 grade pe scara Richter, de la începutul acestei luni, seism ce a avut epicentrul în apropierea municipiului Zalău. Așa cum este firesc, cei responsabili au efectuat verificări amănunțite în săptămâna care a urmat fenomenului teluric, iar concluziile la care au ajuns specialiștii – date comunicate redacției Magazin Sălăjean de reprezentanții Administrației Bazinale Someș Tisa – Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Sălaj sunt bune, neexistând niciun motiv de îngrijoare în ceea ce privește acest obiectiv.

“În urma cutremurului înregistrat în județul Sălaj în ziua de 1 mai 2019, ora 9, la acumularea Vârșolț au fost efectuate verificări la clădirile hidrotehnice și mecanismele hidromecanice din cele două turnuri de manevră cât și pe baraj.  

Nu au existat modificări în structura acestor ne-a transmis Adrian Stana, purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale Someș Tisa – SGA Sălaj.

Lacul de acumulare Vârsolț, situat în bazinul hidrografic Crasna, între localitățile Crasna și Vârșolț este cel mai mare lac de acumulare din județul Sălaj. Lucrarea a fost realizată în perioada 1976-1979. Barajul de o înălțime de 17 metri, o lungime de 2.160 metri și reține un  volum de 50,2 milioane de metri cubi de apă. Suprafața lacului are 652 hectare, multe localități din județ și municipiul Zalău fiind deservite cu apă potabilă din această acumulare.

Leave a Comment