Tot înainte, spre dictatura penalilor!

Aceasta ar fi, din păcate, direcția spre care se îndreaptă astăzi, cu paşi rapizi, România, sub actuala putere politică PSD-ALDE-UDMR. Dacă am avut până acum unele mici îndoieli, iată că după modificările aduse Codului de procedură penală de coaliţia majoritară în Parlament, dar mai ales după declarațiile date de Liviu Dragnea la o zi după primirea sentinței cu executare, doar un tâmpit mai poate avea incertitudini în acest sens. Suntem, așadar, la un pas de dictatura penalilor.

Cred că esenţa întregii acţiuni, a întregului război pe care coaliţia de guvernare îl duce împotriva justiției şi, evident, în favoarea lor este surprinsă în declarația lui Varujan Vosganian (ALDE), făcută tocmai în plenul Parlamentului, adică în fața întregii țări, în seara modificării Codului de procedură penală: “Nu ne putem salva pe rând, trebuie să ne salvăm toţi odată”. Dacă nu ați înțeles, în traducere liberă, politicienii vor să se salveze toți, odată cu restul infractorilor din România. Singurul lor scop este să scape de pedepse, călcând în picioare statul de drept, orice limită a bunului simț, dar mai ales democrația câștigată cu sânge în urmă cu aproape 29 de ani. Însă partea și mai tristă din ecuație este că politrucii ăștia au şi susţinători! Mulți, din păcate, și fără ca ei să facă parte din categoria infractorilor dovediţi. Habar nu am de ce un om normal la cap ar putea susține o acţiune atât de violentă împotriva Justiţiei, împotriva victimelor infracţiunilor, împotriva bunului simţ și a logicii. Cum naiba să fii de acord cu astfel de mizerii? Cum poți asista impasibil la uciderea viitorului tău, a copiilor și a nepoților tăi! Pentru Dumnezeu, cum?! Ce fel de popor e acesta? Dacă la un moment dat, cei manipulaţi nu și-au dat seama că sunt prostiţi pe față, de câteva luni încoace, majoritatea societății civile, presa, organizațiile neguvernamentale aduc aproape zilnic argumente solide care îngroapă orice încercare de manipulare a maselor. Însă, iată, foarte mulți dintre susținătorii războiului pe care coaliţia de guvernare îl duce împotriva legii rămân neclintiți.

Să stai cu mâinile în sân, să asiști indiferent la uciderea unei ţări de către o gaşcă de penali, agramaţi şi incompetenţi, dar cu un tupeu nemăsurabil, înseamnă că ori ești la fel de penal și nesimțit ca ei, ori nivelul de intelect al “prostimii” nu se ridică mai sus de cel al unei turme de oi condusă spre abator.

Ei bine, da, toate acestea se întâmplă într-o țară care anul acesta sărbătorește centenarul; țară care, în actualele condiţii, nu prea cred că are şanse să mai prindă încă 10 ani. Deja prăpastia care desparte binele de rău, albul de negru este prea adâncă.

Alte articole

2 Thoughts to “Tot înainte, spre dictatura penalilor!”

  1. I.C.

    Întrebați „Ce fel de popor e acesta?”. Un popor care l-a votat pe criminalul Iliescu cu 85%, după ce sub conducerea și răspunderea lui au fost uciși peste 1000 de oameni la „revoluție”. Un popor care aplaudă minerii chemați de același în 13-15 iunie 1990 să planteze panseluțe în capul studenților și intelectualilor. Vă închipuiți cumva că un asemenea popor s-a schimbat? Ei, o să vedeți că peste un an acest popor o să-l aleagă președinte pe derbedeul Dragnea.

  2. Anonim

    Eu am spus demult că democraţia nu e bună. Uite la ce duce !

Leave a Comment