Teologul Radu Preda, în conferinţă la Zalău

Sala “Dialoguri europene” a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj a găzduit, joi 5 decembrie, o lectură publică cu zălăuanii susţinută de teologul Radu Preda. Evenimentul, ultimul din acest an din seria conferinţelor şi lecturilor publice, a fost organizat de Consiliul Judeţean Sălaj, CCAJ Sălaj, Asociaţia culturală “JAD”, Asociaţia Scriitorilor din Sălaj, Cenaclul literar “Silvania”, Episcopia Sălajului şi Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae”. La eveniment au luat parte reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare, teologi, dar şi tineri, în special elevi de liceu, care au venit să asculte sfaturile teologului legate de credinţă, tema lecturii publice fiind “Credinţa omului tânăr”. În opnia teologului, credinţa fiecărui om ţine de caracter, iar un bun caracter este capacitatea fiecăruia de a se cunoaşte pe sine.
Întâlnirea lui Radu Preda cu publicul din municipiul Zalău a încheiat seria conferinţelor şi a lecturilor publice din acest an de la Zalău.
În anul 2013, au fost oaspeţi la lecturi publice şi conferinţe pentru zălăuani: Mircea Petean, George Vulturescu, Viorel Mureşan, Kelemen Hunor, Vintilă Mihăilescu, Traian Ştef, Cosmin Perţa şi Horia Bădescu, iar proiectul urmează să fie continuat şi în anul 2014.

Alte articole

Leave a Comment