Pavel Abraham, invitat la „Glasul Bisericii în cetate”

Episcopia Sălajului și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj (CCAJS) îi invită la o nouă conferință din seria „Glasul Bisericii în cetate”.
Evenimentul va avea loc joi, 25 mai, de la ora 17, în sala „Dialoguri europene” a Centrului de Cultură şi îl va avea ca invitat pe Pavel Abraham. Acesta va conferenţia pe tema „Prevalența și tendințele consumului ilicit de droguri la nivel european”.
În vârstă de 68 de ani, Pavel Abraham este născut în oraşul Jibou, a absolvit Şcoala de ofiţeri activi al Ministerului de Interne, apoi Facultatea de Drept din Bucureşti. A urmat apoi cursuri postuniversitare de criminologie la Universitatea București (1979), studii de perfecționare în domeniul relației poliție-comunitate organizate de NATO (1992-­1993). A obținut în anul 1995 titlul științific de doctor în drept la Universitatea București.
Ulterior, el și-a perfecționat studiile, urmând cursul de „Organizarea, conducerea și strategia relațiilor publice ale poliției”, la I.H.S.I., Paris (1993), cursul „Poliția și protecția vieții private” la Messina-Taormina (1995), cursul „Poliția și relațiile comunitare” la Louisville (1997), un curs pe probleme de asistență socială la Barcelona (1999), un curs pe probleme de științe sociale aplicate la Cambridge (Marea Britanie) (1999), un curs de pregătire și documentare în domeniul justiției penale și administrării comunitare a justiției, Universitatea Tiffin, Ohio, (S.U.A.) (2000) etc. ­
După absolvirea Școlii de ofițeri, a lucrat ca ofițer specialist în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (1972–1979), apoi ca ofițer instructor la cursurile de formare și de perfecționare a pregătirii ofițerilor și subofițerilor de poliție din Ministerul de Interne, în domeniile drept penal și organizare și conducere a muncii (management) (1979-1989). De asemenea, a fost și secretar științific la Comisia de Cercetare Științifică din cadrul Direcției de Personal și Învățământ a MAI (1985-1989).
După Revoluția din decembrie 1989, colonelul Abraham este numit ca prorector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București și decan al Facultății de Poliție, îndeplinind aceste funcții până în anul 1992. În această perioadă, el a predat cursurile de drept constituțional și discipline de specialitate. Apoi, pentru timp de un an, este ofițer specialist în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și redactor-șef al revistei „955 – Poliția Capitalei”.
A fost director al Corpului de Control și Anticorupție din cadrul Inspectoratului General al Poliției (1993-1995) și director al Direcției Cercetări Penale din cadrul IGP (1995-1997).
Pavel Abraham este cetățean de onoare al orașului Jibou și al comunei Creaca.

8 Thoughts to “Pavel Abraham, invitat la „Glasul Bisericii în cetate””

  1. Tăunu

    În sfârşit, iată un cetăţean care îşi declară cu mândrie toate activităţile desfăşurate de-a lungul vieţii.D-l Abraham a declarat dintotdeauna că a fost un demn ofiţer de miliţie, în vremuri ceauşiste. Cinste lui !

  2. Anonim

    sa vina si Basescu!

  3. Anonim

    Ce cauta satana sa vorbeasca de glasul bisericii?

    1. Tăunu

      Anonimule, să ştii şi tu că generalul Abraham a adus mândrie şi onoare Jiboului şi Sălajului, nu întâmplător este cetăţean de onoare al Jiboului !

  4. Anonim

    PITECANTROPUL SI BISERICA. BUNA GLUMA.

  5. Anonim

    pt Taunu :ce a Abraham facut pt noi salajenii?Inafara de faptul ca-l vezi toata ziua pe la antene si romanica tv unde lanseaza comentarii si „otravuri” in stilul comunist care l-a consacrat.In rest nimic interesant iar asta cu cetatean de onoare e fix pixul .Daca e sa vorbim despre cei care intradevar au adus mandrie si onoare Salajului cu siguranta acestia ar fi Coposu si Iuliu Maniu ,adevarati oameni de stat .

  6. Trahanache

    Dupa Antena 3 si RTV, va deveni invitat permanent al Episcopiei Sălajului și Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj (CCAJS). Abia acum realizam ca elucubratiile acestuia au legatura cu consumul ilicit de droguri. A sosit vremea caintei si cine daca nu biserica este locul cel mai potrivit.

Leave a Comment