Pod nou între Bobota şi Derşida, peste Valea Crasnei

Aproape două milioane de lei vor fi investiţi de la bugetul judeţului pentru realizarea unui pod care să facă legătura între Bobota şi Derşida, peste Valea Crasnei.
Investiţia, ce se va derula pe parcursul a 36 de luni, face parte din programul de reabilitări de drumuri judeţene şi punere în siguranţă a podurilor, aprobat printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Sălaj în prima şedinţă din acest an. Podul va avea peste 40 de metri lungime, valoare investiţiei fiind estimată la 1,99 milioane de lei. Suma necesară în acest sens va fi asigurată din surse proprii, dar şi din alte surse atrase. Reprezentantanţii administraţiei susţin că execuţia noului pod va demara în cursul acestui an, pe un contract multianual, 2014-2017.
Primarul comunei Bobota, Aurel Sarca, susţine că podul care face, în prezent, legătura între cele două localităţi reprezintă un pericol pentru persoanele care îl traversează: „Este un pod vechi, construit pe un schelet de braţ de macara. La traficul care există acum, nu face faţă, existând în permanenţă riscul de a se surpa. În Derşida locuiesc 2.000 de persoane. Podul este suprasolicitat în fiecare zi de miercuri, când este târg în Sărmăşag, întrucât drumul este asfaltat şi funcţionează ca o bretea care ocoleşte drumul E81 şi iese în Sărmăşag”. Edilul susţine că respectiva construcţie a suferit, în repetate rânduri, intervenţii şi reparaţii, atât din partea echipelor de la CJ Sălaj, cât şi a celor de la Primăria Bobota.

Leave a Comment