Atletul Raul Crecan a obţinut prima medalie în 2014

Sportivul pregătit de Nelian Ianchiş s-a clasat pe locul trei la Campionatul Naţional de atletism, în proba de 800 metri

Prezent la finalul săptămânii trecute la Campionatul Naţional de atletism, în sală, rezervat juniorilor II, zălăuanul Raul Crecan a avut o evoluţie bună în proba de 800 metri, la finalul căreia s-a clasat pe locul trei, obţinând medalia de bronz. „Crecan a avut o evoluţie bună şi a înregistrat un timp bun la final. Sigur că, ne-am fi dorit mai mult, dar este un rezultat bun, care ne dă speranţe la obţinerea altor medalii în acest an. Raul rămâne, în continuare, în vederile lotului naţional şi sper să-şi îndeplinească baremul de participare la Jocurile Olimpice din această vară, rezervate cadeţilor”, ne-a declarat antrenorul Nelian Ianchiş.
Atletul legitimat la Clubul Sportiv Şcolar Zalău a terminat la numai patru sutimi în spatele ocupantului locului secund. Raul Crecan a parcurs cei 800 de metri în două minute şi 21 de sutimi, iar sportivul clasat pe poziţia a doua, Alexandru Asmarandi (LPS Iaşi), a terminat cursa în două minute şi 17 sutimi. Titlul naţional a fost câştigat de Mădălin Gheban, de la LPS Târgu Jiu.
Sportivul zălăuan a luat startul şi în cursa de 1.500 de metri, la finalul căreia s-a clasat pe locul şapte, cu timpul de patru minute, 13 secunde şi 96 de sutimi. La fel ca la 800 de metri, titlul naţional a fost câştigat de acelaşi sportiv, Mădălin Gheban.
Raul Crecan se află în al doilea an la juniori II, dar este prima medalie la această categorie pentru sportivul zălăuan. Anul trecut, atleul pregătit de Nelian Ianchiş a participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European, fiind al doilea sălăjean care ia startul la acest concurs.
Ca junior III, Crecan a obţinut două titluri naţionale, unul la Campionatul Naţional, în proba de 3.000 metri, altul la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, fiind primul atlet sălăjean campion la ONSS. Tot ca junior III, atletul legitimat la CSS Zalău a devenit vicecampion la Campionatul Naţional de cros şi la Cupa României, având câştigată şi o medalie de bronz în proba de 1.500 de metri, la Campionatul Naţional organizat în aer liber.

 

Leave a Comment