Poştaşii sălăjeni intră în febra examenelor

De buna voie ori siliţi de rezultatele testelor pe care urmează să le susţină, 40 de poştaşi sălăjeni vor ieşi din sistem în perioada următoare. Dintre aceştia, 31 s-au înscris voluntar pe listele cu angajaţii care urmează să fie disponibilizaţi, atraşi fiind de ideea salariilor compensatorii pe care le vor primi.
Pentru stabilirea celorlalte nouă persoane care vor fi date afară de la Oficiul Judeţean de Poştă Sălaj, conducerea Companiei Naţionale Poşta Română va organiza, în perioada 28-31 august, testări profesionale.
În aceste examene vor intra 56 de lucrători, cei mai slabi nouă urmând să completeze lista disponibilizaţilor. „În baza normărilor realizate, au fost selectate în vederea reducerii numărului de posturi oficiile poştale din judeţ cu surplus. Este şi cazul Oficiului de Distribuire Centralizată din Gara CFR Zalău, de unde vor pleca 24 de factori poştali, iar cei opt oficianţi de acolo vor intra în testări, pentru stabilirea celor două persoane care vor fi date afară. Poştaşii disponibilizaţi vor primi între cinci şi 25 de salarii compensatorii, în funcţie de vechimea în muncă a persoanei vizate”, ne-a declarat Călin Balog, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România – Filiala Sălaj.
Potrivit spuselor sale, şi la Oficiul Poştal Zalău 2, de la Astralis, se vor face reduceri. Aici, din cele şapte posturi vor rămâne doar patru. Cum doi angajaţi vor pleca benevol, desemnarea celuilalt disponibilizat se va face în urma testării.
Dacă poştaşii din Şimleu Silvaniei şi cei din Cehu Silvaniei vor fi scutiţi de emoţii, nu acelaşi lucru se poate spune de cei din Jibou. Din totalul celor 30 de lucrători încadraţi la cele două oficii din oraşul de pe Someş, trei vor rămâne fără serviciu.
Concedierile colective fac parte din planul de redresare a Poştei Române, care înregistrează de mai mulţi ani pierderi financiare importante. În cadrul aceluiaşi proces de restructurare, în Zalău au fost desfiinţate două oficii poştale – cel din cartierul Dumbrava Nord şi cel din Piaţa 1 Decembrie 1918, un al treilea, respectiv cel din cartierul Brădet, fiind şi el în pericol de închidere.
La Oficiul Judeţean de Poştă Sălaj lucrează, în prezent, 400 de persoane.

Leave a Comment