De săptămâna viitoare, se depun candidaturile pentru fotoliul de primar în Fildu

Locuitorii comunei Fildu de Jos vor fi chemaţi la vot pe 11 iunie, conform unei hotărâri de Guvern prin care s-a stabilita data alegerilor parţiale pentru primari, în comunităţile unde aceste funcţii au rămas vacante. Fildu a rămas fără edil în luna octombrie a anului trecut, după decesul lui Ioan Mangău.
Conform calendarului electoral, până în 9 mai vor fi desemnaţi preşedintele Biroului Electoral Judeţean şi locţiitorul acestuia, în şedinţă publică prin tragere la sorţi. Depunerea candidaturilor se va face în perioada 16-22 mai, iar campania electorală pentru acest scrutin se va desfăşura între 27 mai şi 10 iunie. Tipărirea buletinelor de vot se va face cel mai târziu pe 6 iunie.
Prefectura Sălaj va trebui să asigure imprimarea buletinelor de vot, transportul, ambalarea şi distribuirea materialelor, documentelor şi a tipizatelor prevăzute de lege pentru desfăşurarea procesului electoral, confecţionarea ştampilelor birourilor electorale județene, ale birourilor electorale de circumscripţie şi a ştampilelor de control ale secţiilor de votare şi să organizeze, cu sprijinul filialelor şi birourilor Autorităţii Electorale Permanente, sesiunile de instruire a preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora. Sumele necesare pentru activitățile acestora legate de pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor urmează să fie repartizate de către Ministerul Afacerilor Interne.
În aceeaşi zi vor avea loc scrutinuri pentru alegerea primarului în aproape 50 de localităţi în care această funcţie a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului etc.

Leave a Comment