Şapte şcoli şi grădiniţe din Sălaj aşteaptă bani de la stat pentru investiţii

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pune la dispoziţia primăriilor fonduri pentru derularea de investiţii în şcolile şi grădiniţele din subordine, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, administraţiile locale au solicitat finanţare de la bugetul de stat în vederea reabilitării şi modernizării a şapte unităţi de învăţământ din mediul rural.

Este vorba despre Şcoala Gimnazială Bălan, care a solicitat finanţare pentru reabilitare, modernizare şi dotare parter şi primul etaj, Şcoala cu clasele I-IV Chechiş şi Grădiniţa cu Program Normal Chechiş (reabilitare, modernizare şi dotare), Şcoala Primară Glod şi Grădiniţa Glod (reabilitare), Şcoala Primară Bercea (reabilitare şi modernizare clădire) şi Şcoala Primară nr. 3 Făgetu (reabilitare şi modernizare clădire).

Investiţii de 138 milioane de lei

Ultima listă a investiţiilor finanţate de Ministerul Dezvoltării cuprinde 75 de obiective care au finanţare pentru perioada 2015-2019. Valoarea tuturor investiţiilor se ridică la 138 milioane lei. Unele obiective sunt în curs de realizare, în timp ce altele au fost finalizate sau sunt aproape de finalizare. Printre cele mai mari investiţii se numără modernizarea drumurilor de interes local în comuna Chieşd (12,5 milioane de lei), canalizarea menajeră și stația de epurare în localitatea Nușfalău (12 milioane de lei), rețeaua de alimentare cu apă în localitățile Valea Lungă, Vârteşca, Zalha, Ciureni,  Ceaca, Valea Hranei,  comuna Zalha (6,8 milioane de lei), modernizarea infrastructurii rutiere în localitățile Halmăşd, Aleuș, Cerîșa și Drighiu (5,7 milioane de lei) ori modernizarea drumului comunal DC57 și a străzilor în intravilanul comunei Cuzăplac (5,37 milioane de lei).

One Thought to “Şapte şcoli şi grădiniţe din Sălaj aşteaptă bani de la stat pentru investiţii”

  1. iii

    bravo functionarilor si primarilor din aceste comune. impreuna se poate. bine ar fi si salariile sa fie in functie de investitii realizate.

Leave a Comment