Luptătorii zălăuani au obţinut calificarea la etapa finală a Campionatului Naţional

Sala Sporturilor din Zalău a fost sâmbătă gazda fazei zonale a Campionatului Naţional de Lupte Libere, rezervat copiilor 1 şi 2. Aproximativ 80 de sportivi din judeţele Sălaj, Braşov, Harghita, Covasna, Mureş, Alba şi Bihor s-au duelat pentru obţinerea dreptului de participare la etapa finală. Judeţul nostru a fost reprezentat de sportivi legitimaţi la Clubul Sportiv Şcolar Zalău, pregătiţi de antrenorii Ioan Pantea, Ioan Călian şi Gheorghe Panc.
Cele mai bune rezultate au fost obţinute de George Orţan, la categoria 72 de kilograme (copii 1) şi de Raul Purcăraş, în cadrul categoriei 54 de kilograme (copii 2). Ambii au reuşit să se claseze pe primul loc la finalul concursului.
Sergiu Pop a reuşit să se claseze pe poziţia a treia la categoria 60 de kilograme (copii 1). Alţi şase sportivi ai clubului zălăuan s-au clasat pe poziţia a cincea, obţinând şi ei dreptul de a participa la turneul final, aceştia fiind Alin Trif, Vlad Sârcă, Mihai Negru, Daniel Barna, Rareş Bărburaş şi Toni Crişan.
„Ne punem speranţe într-o serie de sportivi de la Clubul sportiv Şcolar Zalău în ceea ce priveşte evoluţia lor la etapa finală de la Buziaş, dar mai avem de pus la punct anumite procedee tehnice. Cele mai mari aşteptări le avem din partea sportivilor Alin Trif, Sergiu Pop şi George Orţan”, a declarat antrenor Ioan Călian.
Etapa finală a Campionatului Naţional de lupte libere este programată în perioada 28 – 30 octombrie, la Buziaş.

Leave a Comment