Zvonoteca

# La un ABC de pe Sfanta Vineri te apuca groaza cand vezi cum stau asezate in ladite, bine, mersi, unele legume alterate. Din cei 4 – 5 ardei cati mai erau intr-o ladita, unul, care la prima vedere arata ceva mai bine, era de fapt stricat si gaurit la unul dintre capete, iar de ceilalti sa nu mai vorbim, ca te apuca groaza doar uitandu-te la ei. Iar vanzatoarea, careia i s-a parut normal sa vanda o asemenea marfa, i-a raspuns cu seninatate clientului ca sunt ultimii ardei. Cu alte cuvinte, iti convine cumperi, nu-ti convine, la revedere. Sau daca cumperi, e problema ta ce patesti pe urma. Patronului sau vanzatoarei putin le pasa.

# Programul Prima Casa s-ar putea numi, lejer, Prima Varza, daca e sa ne luam dupa o vizita de ieri, pe la trei din cele mai mari si mai tari banci. Nu din parc, ci din alea care ar trebui, teoretic, sa ne dea credite cu galeata. Practic, la una dintre ele nu era nimeni cu care sa stai de vorba pe aceasta tema (a venit vremea concediilor?), la alta era cineva dar nu prea avea ce sa iti spuna, deoarece asteptau lamuriri de la centru, iar la cea de-a treia, dupa ce am asteptat o jumatate de ora la singurul consilier ce stia cu ce se mananca aceste credite, ni s-a spus, franc, in fata, ca e randul altcuiva, care are programare. Ne-om apuca si noi, ca porcusorul din poveste, sa ne facem casa din paie, ca lupul nu vine oricum sa ne-o sufle, ca a murit de rabie.

# Foarte tare faza cu bietii bolnavi de zahar in sange, pasati nonsalant de la stat la privat. E adevarat ca nu la orice privat, dar parca prea e bataie de joc. Pe banii statului.

Alte articole

Leave a Comment