Zeci de sportivi s-au întrecut astăzi la semimaratonul „Aleargă pe Meseș”!

Zeci de alergători din Sălaj, București, Cluj, Galați, dar și din alte județe, au participat astăzi la prima ediție a semimaratonului „Aleargă pe Meseș”, un eveniment competițional organizat de Primăria comunei Horoatu Crasnei și Federația Română de Atletism-Filiala Sălaj, la inițiativa sălăjeanului Călin Taloș.

Cursa a început la ora 9,00, de lângă școala din localitatea Stârciu. Traseul a avut o lungime de peste 22 de kilometri, a pornit din zona centrală a satului și a continuat pe drumul principal până în zona forestieră. Sportivii au avut apoi de urcat până pe Măgura Priei, în cel mai înalt punct, aproape de o mie de metri. Voluntari din cadrul Clubului „Impact Lego –CNS” Zalău au fost prezenți pe vârful măgurii, la mijlocul traseului, aici sportivii având la dispoziție un punct de hidratare. Urcarea a fost una frumoasă, ingredientele principale fiind peisajele spectaculoase, priveliștea, pădurea, aerul curat, dar și amabilitatea localnicilor care i-au încurajat pe sportivi pe tot parcursul traseului din sat. A urmat apoi coborârea pe un traseu bine marcat, nelipsind nici aici priveliștea deosebită și frumusețea pădurii. S-a revenit la traseul de pe șosea și a urmat finalul cursei. Toți participanții au ajuns în siguranță. Pe traseu a fost pregătită o ambulanță cu personal medical gata să intervină dacă situația o impune. Nu a fost cazul, din fericire! Festivitatea de premiere a avut loc în curtea școlii din Stârciu, organizatorii pregătind și un moment artistic cu o formație de dansuri populare care a pus în valoare o parte din tradițiile locale. Cei mai buni alergători au fost premiați cu diferite sume de bani, diplome și buchete de flori. Toți participanții au primit tricouri, iar la final au avut parte de o surpriză culinară locală. Pe primul loc s-a clasat Cosmin Pașca, sălăjeanul care coordonează și grupul „STG Zalău”. Locul secund i-a revenit lui Florin Ionce, iar pe locul trei s-a poziționat zălăuanul Andrei Meseșan pentru care alergarea a devenit un stil de viață. Pe locul patru s-a clasat Cristian Nechita, un alergător talentat, un sălăjean pasionat de mișcare. Locul cinci i-a revenit zălăuanului Azimi Anaraki Ramin, un alt alergător amator, bine pregătit, iubitor de mișcare. La feminin, prima poziția a fost ocupată de atleta Ionela Dobrița, pe locul secund s-a poziționat Valeria Rusu, iar pe locul trei Ioana Azimi. Locurile trei și patru le-au revenit alergătoarelor Iuliana Gaidoș și Iulia Cornea.

Mai multe despre competiția de astăzi, dar și despre participanții la eveniment puteți afla în ediția de luni a cotidianului nostru, singurul ziar local care a avut un reprezentant la fața locului.

One Thought to “Zeci de sportivi s-au întrecut astăzi la semimaratonul „Aleargă pe Meseș”!”

  1. Dorin

    Felicitari organizatorilor! Si in Salaj se pot face lucruri frumoase.

Leave a Comment