Zalăul s-a trezit la Dej abia după două seturi

Echipa pregătită de Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae a avut o evoluţie oscilantă în manşa retur din sferturile de finală ale Cupei României, câştigând cu scorul de 3 – 2 disputa cu Unirea Dej, după ce formaţia de pe malul Someşului a condus cu 2 – 0 la seturi

Evoluţia echipei zălăuane nu este cea pe care şi-o doresc suporterii, iar acest lucru s-a văzut şi în ultima partidă, desfăşurată miercuri, când Volei Municipal Zalău s-a calificat cu greu în Final-Four-ul Cupei României, după ce a învins cu 3 – 2 Unirea Dej, pe terenul acesteia.
Echipa zălăuană a fost de nerecunoscut în primele două seturi, pe care Dejul le-a câştigat cu 25 – 23, respectiv 25 – 21. Lipsa secundului brazilian, Leonardo Dal Bosco, s-a văzut în primele două seturi, în care, din cauza unei preluări defectuoase, jocul Zalăului a suferit pe faza de atac. Dejul a avut 3 – 0 în debutul de meci, dar echipa zălăuană a revenit, a egalat la patru, după care s-a mers cap la cap, gazdele având avantaj minim la ambele time-out-uri tehnice. Spre finalul setului, gazdele s-au desprins la patru puncte, 21 – 17, moment în care Aurel Vlaicu a solicitat întreruperea jocului. Formaţia de la poalele Meseşului a egalat la 23, dar Bala a servit în fileu, iar la mingea următoare, Nagy a fos blocat pe atac, Dejul câştigând cu 25 – 23.
Echipa zălăuană a avut o evoluţie şi mai slabă în cel de-al doilea parţial. Dejul s-a desprins la patru puncte, 8 – 4, până la primul time-out tehnic, iar la cea de-a doua înterupere tehnică, a condus cu 16 – 9. Volei Municipal a încercat să revină pe final, dar nu a reuşit să se apropie la mai mult de patru puncte, pierzând setul cu 21 – 25.
Zalăul a jucat cu sabia deasupra capului în parţialul al treilea, fiindcă, dacă l-ar fi pierdut, ar fi ratat calificarea în faza finală a Cupei României. Vlaicu nu a mai riscat nimic şi l-a trimis în teren pe brazilianul Dal Bosco, lăsându-l pe margine pe germanul Krause. Jocul echipei zălăuane s-a schimbat radical, iar până la final, Dejul nu a mai câştigat niciun set.
Actul trei a fost disputat doar până la prima întrerupere tehnică, când Zalăul a avut 8 – 7, după care voleibaliştii zălăuani s-au desprins decisiv, iar în final s-au impus la o diferenţă de şapte puncte, 25 – 18. Parţialul patru a fost mai disputat, în cea mai mare parte mergându-se „cap la cap”, Zalăul impunându-se în final cu 25 – 23. La 24 – 23 pentru echipa zălăuană, antrenorul Dejului, Victor Lazăr, a solicitat ultimul timp de odihnă, dar Nagy a servit perfect, reuşind un As prin care a dus Volei Municipal în semifinalele Cupei României.
Calificarea fiind deja tranşată, Vlaicu a introdus în setul decisiv jucătorii de rezervă, dintre titulari mai rămânând doar Marian Bala şi libero-ul Adrian Feher. Formaţia gazdă a avut, şi ea, un lot mult schimbat faţă de cel cu carea început jocul. Rezervele Zalăului s-au mişcat mai bine decât cele ale Dejului, iar în final s-au impus cu 15 – 12.
Sâmbătă, de la ora 18, Volei Municipal Zalău va evolua pe teren propriu, împotriva formaţiei Ştiinţa Explorări Baia Mare, în primul meci din cadrul fazei I a play-off-ului.
Volei Municipal Zalău: Adriano Lamb, Peter Nagy, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea, Marian Bala, Vlad Tebieş, Adrian Feher (libero). Au mai evoluat: Sebastian Krause, Mihai Georgescu, Gabriel Cherbeleaţă şi Mihai Gheorghiţă. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Bogdan Niolae

One Thought to “Zalăul s-a trezit la Dej abia după două seturi”

Leave a Comment