Zalăul poate organiza în premieră Cupa României la Box

CSM Zalău şi CSM Brăila au trimis solitări Federaţiei Române de Box pentru organizarea competiţiei, locaţia desfăşurării Cupei României urmând să fie anunţată vineri, în cadrul şedinţei Biroului Executiv

Devenit câştigătorul ultimelor două ediţii ale Cupei României la categoria +91 de kilograme, pugilistul zălăuan Adrian Popuţea are şanse reale de a obţine şi în acest an medalia de aur, cu atât mai mult cu cât competiţia ar putea avea loc chiar în oraşul de la poalele Meseşului. „Clubul nostru a trimis o solicitare către Federaţia Română de Box pentru organizarea ediţiei din acest an a Cupei României şi aşteptăm răspuns din partea federaţiei. Am înţeles că cei de la Brăila şi-au mai exprimat dorinţa de a organiza ediţia din acest an, iar federaţia va stabili în zilele următoare clubul organizator. Am trimis şi locurile de cazare disponibile şi tarifele pentru cazare şi masă şi sper să primim un răspuns pozitiv. Până la urmă, Cupa României este una dintre cele mai importante competiţii organizate în România, mai ales că participă aceiaşi sportivi ca şi la Campionatul Naţional”, a declarat antrenorul Ioan Dragoş.
Directorul CSM Zalău, Silviu Mureşan, ne-a declarat că sunt şanse mari ca Federaţia Română de Box să dea câştig de cauză clubului din Zalău. „Vineri, în cadrul şedinţei Biroului Federal se va stabili locaţia în care va avea loc ediţia din acest an a Cupei României, însă după discuţiile pe care le-am avut cu cei din conducerea federaţiei, sunt şanse mari să se organizeze la Zalău”, a precizat directorului clubului zălăuan.
Adrian Popuţea a câştigat în urmă cu doi ani în premieră Cupa României la categoria +91 de kilograme, iar anul trecut a obţinut din nou medalia de aur la aceeaşi categorie. În acest an, pugilistul de la CSM Zalău va boxa la categoria 91 de kilograme.
Organizarea Cupei României la box ar fi o premieră pentru Zalău, oraşul de la poalele Meseşului nemaiorganizând nicio competiţie de nivel naţional destinată seniorilor.
Indiferent de locaţia stabilită, Cupa României este programată în perioada 8 – 14 februarie.

Leave a Comment