Zalăul i-a „furat” un singur set Constanţei în semifinalele Cupei României

Volei Municipal Zalău – CVM Tomis Constanţa 1 – 3 (20 – 25, 20 – 25, 25 – 17, 17 – 25)

Volei Municipal Zalău a părăsit Cupa României încă din faza semifinală, unde a avut ghinionul să întâlnească formaţia campioană, CVM Tomis Constanţa. Formaţia pregătită de Aurel Vlaicu a cedat cu scorul de 3 – 1, la finlalul unui meci în care voleibaliştii zălăuani au avut momente foarte bune în joc, dar şi faze în care au făcut greşeli inexplicabile.
În actul de debut s-a mers foarte puţin „cap la cap”, doar până la trei, după care Tomisul s-a distanţat la trei puncte, 6 – 3, diferenţă cu care a intrat şi la prima întrerupere tehnică, 8 – 5.
Primirea şi construcţia nu au mers prea bine în prima parte, iar la 8 – 12, Aurel Vlaicu s-a văzut nevoit să solicite primult time-out. În partea a doua, voleibaliştii zălăuani au avut de două ori şansa de a se apropia la un singur punct, dar, de fiecare dată, atacurile s-au oprit în afara terenului. Volei Municipal s-a apropiat la două puncte spre final, 19 – 21, după ce Constanţa a condus cu 16 – 12. Tomisul s-a desprins la 24 – 19 şi a avut cinci mingi de set. În rol a intrat însă, Marian Bala, care a răspuns bine cu atacul, iar la 24 – 22, antrenorul Martin Stoev a solicitat întreruperea jocului. A făcut şi prima modificare, introducându-l pe Tănăsescu pentru preluare, în locul lui secundului Rodriguez, iar punctul i-a aparţinut Constanţei, care s-a impus cu 25 – 22.
Vlaicu a început actul secund cu Gabriel Cherbeleaţă pe postul de universal, în locul lui Peter Nagy, iar lucrurile au mers bine în prima parte. După ce a avut 8 – 6 la prima întrerupere tehnică, Zalăul s-a desprins la 15 – 11. A urmat o cădere inexplicabilă în jocul formaţiei pregătite de Aurel Vlaicu, iar din zece puncte, Zalăul a câştigat doar unul, scorul devenind 20 – 16 pentru constrănţeni. Nagy a revenit în teren pe final de set, iar locul lui Bala a fost luat de Tebieş, însă, zălăuanii au intrat într-un blocaj psihic şi nu au mai putut revenit până la final, pierzând cu 20 – 25.
Volei Municipal Zalău a început la fel de bine şi parţialul trei, reuşind să conducă cu 8 – 5 la primul time-out tehnic. Avantajul formaţiei noastre a crescut, iar la 10 – 5, bulgarul Stoev s-a văzut nevoit să solicite întreruperea jocului. Tot Zalăul a fost echipa care a controlat jocul şi în partea a doua, conducând cu 19 – 11 spre final, când Stoev a solicitat pentru a doua oară time-out. Constanţa s-a apropiat la 20 – 14, dar, pentru a nu repeta istoria din actul secund, Vlaicu a cerut imediat întreruperea jocului. Constanţa nu a mai putut reveni, aşa cum a făcut-o în setul doi, iar zălăuanii s-au impus cu 25 – 17.
Ultimul act a fost cel mai disputat. S-a mers „punct cu punct” până la a doua întrerupere tehnică, când Tomisul a avut 16 – 13. Zalăul a dat semne de revenire şi s-a apropiat la 15 – 16, dar nu a putut ţine pasul până la final cu echipa bulgarului Stoev. Constanţa a jucat mai bine şi s-a desprins decisiv, impunându-se cu 25 – 17.
Volei Municipal Zalău: Adriano Lamb, Peter Nagy, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea, Leonardo Dall Bosco, Marian Bala, Adrian Feher (libero). Au mai evoluat: Gabriel Cherbeleaţă şi Vald Tebieş. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae
CVM Tomis Constanţa: Andrey Zhekov, Martin Nemec, Sergiu Stancu, Andrei Spînu, Israel Rodriguez, Dmitrii Bahov, Vladislav Ivanov (libero). Au mai evoluat: Răzvan Tănăsescu şi Andrei Laza. Antrenori: Martin Stoev şi Radu Began

 

Leave a Comment