Zalăul dă trei handbaliste la lotul naţional de senioare

Numit în funcţia de antrenor principal al echipei naţionale după demiterea suedezului Tomas Ryde, Bogdan Burcea, cel care antrenează şi formaţia SCM Craiova, a anunţat lotul cu care va efectua prima acţiune din 2020. Printre jucătoarele convocate de selecţioner se numără şi trei handbaliste de la HC Zalău: portarul Raluca Kelemen, care a avut intervenţii foarte bune în ultimele partide şi jucătoarele de câmp Dana Abed Kader – cea mai bună marcatoare a formaţiei de sub Meseş şi Alexandra Severin.
Nouă jucătoare noi au fost convocate la prima acţiune din acest an faţă de lotul care a terminat pe locul 12 la Campionatul Mondial din luna decembrie.
O veste importantă este revenirea Ana Mariei Savu la lotul naţional, fostă componentă a echipei zălăuane, care s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimul an.
20 de jucătoare au fost convocate la acţiunea programată în perioada 19 – 20 ianuarie, la Bucureşti.
Bogdan Burcea va fi ajutat pe banca tehnică de Robert Licu, „stânga” de fier a naţionale masculine din anii 90, obiectivul celor doi fiind calificarea la jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 şi clasarea în primele şase locuri la Campionatul European din luna decembrie, ce va avea loc în Norvegia şi Danemarca.
Primul test pentru noua conducere tehnică a naţionalei feminine este turneul preolimpic din 20 – 22 martie, de la Porgorica, unde România se va duela cu Norvegia, Muntenegru şi Kazakhstan.

foto: Nicuşor Lazarica

Leave a Comment