Zalăul a oprit Craiova în cursa spre play-off

HC Zalău – SCM Craiova 28 – 25 (14 – 13)

Venite după o înfrângere pe teren propriu în faţa Braşovului, handbalistele pregătite de Gheorghe Tadici au avut o atitudine mai bună sâmbătă după-amiază, când s-au impus cu 28 – 25 (14 – 13) în faţa echipei pregătite de Carmen Amariei, SCM Craiova. Având în vedere orgoliile dintre cele două bănci tehnice, ambele echipe au început în forţă partida, dar au ratat primele atacuri, astfel că primul gol a fost marcat abia în minutul patru, de Claudia Constantinescu. Până în minutul 11, Zalăul a reuşit să se desprindă la trei goluri (5 – 2), iar Amariei a solicitat primul timp de odihnă pentru oltence. Craiova a revenit în joc după câteva atacuri irosite de jucătoarele lui Tadici şi au egalat la 11 în minutul 27. Zalăul a intrat, însă, cu avantaj minim la vrestiare, 14 – 13.
La reluare, Motogna a marcat pentru 15 – 13, după care formaţia antrenată de Tadici a avut o cădere în joc, marcând golul cu numărul 16 abia în minutul 36. Oaspetele au profitat din plin şi s-au despins la 17 – 15 în minutul 35, continuând să aibă avantaj de două, trei goluri până în minutul 42. Bădiţă a restabilit egalitatea la 22 în minutul 44, iar până la final Zalăul nu a mai iertat nimic, impunându-se cu 28 – 25.
„Dacă extremele şi portarii ar fi jucat la fel şi în meciul cu Braşovul, azi am fi avut trei puncte în plus. Este bine, totuşi, că am reuşit să ne impunem în faţa Craiovei, fiindcă este o victorie care ne menţine în lupta pentru un loc de play-off. De acum, problema noastră este recuperarea, fiindcă este efectiv un maraton să joci sâmbătă şi miercuri în fiecare săptămână. Mă bucur că am obţinut această victorie şi îmi pare bine pentru spectatorii care au savurat din plin această luptă. A fost un meci foarte greu, aşa cum anticipam. Îmi felicit fetele că au muncit foarte mult şi au făcut risipă mare de energie. Am primit câteva goluri uşoare, pe fondul unor greşeli tehnice, dar e bine că fetele şi-au revenit pe final”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
După victoria în faţa Craiovei, HC Zalău a acumulat 21 de puncte, iar în etapa viitoare, programată miercuri, 22 ianuarie va evolua în deplasare, în faţa celor de la Universitatea Jolidon Cluj.
HC Zalău: Ana Maria Inculeţ, Mihaela Mureşan, Adina Mureşan – Loredana Pera (1), Carmina Bădiţă (8), Andrada Trif (6), Maria Bardac (1), Crina Pintea, Georgiana Ciuciulete (2), Valeria Motogna (3), Claudia Contantinescu (7), Ana Maria Şomoi. Manager: Gheorghe Tadici
SCM Craiova: Ionica Munteanu, Mirela Paşca – Maria Ianaşi, Nicoleta Dincă (1), Anca Amariei, Carmen Stoleru (2), Roxana Han (4), Claudia Haşegan, Oana Andrei (2), Cristina Florica (2), Iulia Snopova (7), Cătălina Cioaric (5), Ionela Goran (2). Antrenor: Carmen Amariei

3 Thoughts to “Zalăul a oprit Craiova în cursa spre play-off”

  1. SPECTATOR DIN RANDUL 3

    BRAVO FETELOR ! BRAVO DLE PROFESOR TADICI ! PUBLIC F. MULT SI ENTUZIAST ! o ADEVARATA SARBATOARE PENTRU SUPORTERI NUMEROSI DIN ZALAU !!!!BRAVO !!!!!!!!!!!!

  2. Galeria

    Tadici a mai demonstrat odata ( daca mai era nevoie) ca stie sa schimbe din mers , impotriva unei echipe mult mai valoroasa cu jucatoare cu mare expierenta pe toate posturile , dar in principal in poarta si la (m . Dar si extremele si pivotul e cu mare expierenta. Poarta lor a prins f.bine. A noastre din cand in cand …Avem banca foarte scurta cu rezerve slabe, pe care nu se poate baza . Dar fetele au o pregatire fizica impecabila , pana si Bese joaca 60 de minute fara schimbare. Bravo lui Tadici ca le pregateste f bine . De ce Pintea NU progreseaza? Este de ras , cum se arunca pe langa ea si nu prinde mingea .. Da cu ea de pamanat dle Tadici ca e mare si puturoasa ..

  3. Anonim

    sa schimbe din mers de unde o vrea si sa aduca punctele de la cluj ca le-a pierdut in tur la zalau altfel ne indepartam de play-off si mare ne va fi oful ! dupa vine braila si multe alte jocuri grele

Leave a Comment