Zalăul a obţinut trei puncte importante în „clasicul” voleiului românesc

Învinsă cu 3 – 2 în turul de la Craiova, Volei Municipal Zalău şi-a luat revanşa sâmbătă seara în faţa oltenilor pregătiţi de Dănuţ Pascu şi au reuşit să obţină chiar o victorie mai clară, câştigând cu 3 – 1 „clasicul” voleiului românesc cu SCM Universitatea Craiova.
Zalăul a început jocul cu multe greşeli pe faza de construcţie, iar Craiova s-a impus cu 25 – 19 după 23 de minute. Noul antrenorl al Zalăului a început cu zălăuanul Rareş Bălean pe postul de secund, dar pe parcurs l-a înlocuit cu bulgarul Gradinarov. Perioada în care a fost ţinut pe margine de fostul antrenor pare să-l fi afectat într-o oarecare măsură pe tânărul voleibalist, nefiind într-o formă prea bună sâmbătă seara.
Volei Municipal a început mai ibne actul secund, a avut avantaj de patru puncte, dar oltenii au revenit şi au preluat conducerea în partea a doua. Finalul a fost „care pe care”, dar Zalăul a avut un atac mai bun şi s-a impus cu 26 – 24.
În setul trei a început să funcţioneze şi blocajul, iar diferenţa de final a fost de opt puncte, 25 – 17, Zalăul reuşind şi doi aşi prin Bartha şi Gradinarov.
Craiova a încercat să revină în joc în setul patru, dar a reuşit doar în prima parte. Mihalcea şi Matei au „închis” perfect atacurile oaspeţilor, Zalăul desprinzându-se la şapte puncte până la final, 25 – 18.
„O victorie importantă pentru toată lumea, pentru mine, pentru echipă şi pentru suporteri. Ştim că echipa din Craiova este mai puternică decât a noastră şi mă bucur că am obţinut o victorie cu 3 – 1 şi am luat maximum de puncte. Noi trebuie să ne pregătim cât mai bine la fiecare antrenament şi să nu ne intereseze de valoarea adversarelor, pentru că avem o echipă bună. Dacă vrei să fii o echipă bună, trebui să te menţii la un nivel ridicat de fiecare dată”, a declarat noul antrenor al Zalăului, Andrzej Kowal.
„Am început excelent meciul, dar consider că totul s-a jucat pe finalul setului doi, când am avut două sau chiar trei şanse să închidem setul. Zalăul s-a apărat apoi foarte bine şi a început să joace din ce în ce mai bine. S-a văzut un trac din partea adversarilor la început de meci, dar pe urmă le-a ieşit jocul. Zalăul a meritat victoria, dar mai sunt multe etape până la final. Întotdeauna meciurile cu Zalăul sunt frumoase, indiferent cine câştigă. Mă bucur că s-a creat o competiţie şi o rivalitate între aceste două echipe, este benefic pentru voleiul românesc. Echipa din Zalău are un moral mai bun în acest moment, dar este greu să te menţii în frunte, deoarece toate echipele vor să bată liderul”, a afirmat, de cealaltă parte, căpitanul Craiovei, Laurenţiu Lică.

Alte articole

3 Thoughts to “Zalăul a obţinut trei puncte importante în „clasicul” voleiului românesc”

  1. Anonim

    dedicam victoria clanului cota

  2. Anonim

    Din pacate sala NU a fost plina la maxim, la acest derby. Multe fufe …ale orasului, cu ochii pe chiloti jucatorilor …

  3. Hehe

    din păcate la fiecare meci își fac apariția astfel de fufe care nu știu o iotă despre acest sport sau despre sport in general dar deh..vorba celor de mai sus, sunt cu ochii pe chilotii și buzunarele voileibalistilor.

Leave a Comment