Zalăul a învins la zece goluri Ploieştiul

HC Zalău – CSM Ploieşti 24 – 14 (11 – 5)

Echipa managerului Gheorghe Tadici a obţinut duminică prima victorie din noul sezon, având în vedere că cele două puncte din meciul cu lotul naţional de tineret i-au fost retrase, odată cu retragerea echipei naţionale din campionat. HC Zalău a învins categoric, pe teren propriu, CSM Ploieşti, cu scorul de 24 – 14, după ce la pauză diferenţa era de şase goluri, 11 – 5. CSM Ploieşti, o echipă cu câteva jucătoare consacrate, dar a cărui lot nu a apucat încă să se omogenizeze, având în vedere că o parte din transferuri au fost efectuate în această vară, a încercat să ţină pasul cu echipa Zalăului, dar a reuşit în puţine momente.
Începutul de meci a ceva mai disputat, chiar dacă Zalăul a avut în minutul 11 un avantaj de trei goluri, 5 – 2, dar o dată cu trecerea timpului, diferenţa de valoare, dar mai ales de omogenitate dintre cele două formaţii s-a văzut atât pe teren, cât şi pe tabelă. Zalăul conducea cu 7 – 3 după 18 minute de joc, după care, pe fondul unor neînţelegeri în apărarea gazdă, Ploieştiul a revenit la două goluri în minutul 21, 5 – 7.
Primul şi singurul time-out cerut de managerul Gheorghe Tadici le-a „trezit” pe jucătoarele de la HC Zalău, care nu au mai iertat nimic până la finalul primei reprize, distanţându-se la şase goluri.
În repriza secundă tot Zalăul a fost echipa mai prezentă în joc, reuşind să mai marcheze de 13 ori, în timp ce oasptele au marcat de nouă ori.
La finalul meciului, handbalistele de la HC Zalău au primit medaliile de bronz câştigate la finalul sezonului trecut, premierea jucătoarelor şi a conducerii tehnice fiind făcută de preşedintele clubului şi al Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc.
Liga Naţională de handbal feminin va fi întreruptă până în data de 14 octombrie, când HC Zalău va evoluea în deplasare, la HC Danubius Galaţi, iar CSM Ploieşti va sta.
Gheorghe Ionescu, antrenor secund CSM Ploieşti: „A fost un început mai disputat, dar se vede diferenţa de valoarea, în primul rând de omogenitate. HC Zalău este o echipă mult mai omogenă decât a noastră. Nouă ne-au venit câteva fete noi şi durează până când lotul se va omogeniza. Am avut o perioadă foarte scurtă de pregătire, iar acest lucru a făcut ca echipa să nu arate încă aşa cum ar trebui. Obiectivul nostru în acest sezon este să nu retrogradăm, dar eu zic că ar trebui să ne gândim la mai mult. După un an de Ligă, trebuia să realizăm mai mult în acest sezon din primele patru etape”.
Gheorghe Tadici, manager HC Zalău: „Ne-am propus să nu primim mai mult de 16 goluri şi să câştigăm la o diferenţă de cel puţin opt goluri, iar din acest punct de vedere lucrurile au evoluat normal. Mi-aş fi dorit însă să avem un joc mai bun. M-au nemulţumit situaţiile în superioritate numerică, pentru că am primit prea uşor două goluri, pe lipsă de concentrare. Am obţinut cam ceea ce ne-am propus din primele patru etape, însă, sigur că era foarte bine dacă puteam să creem o surpriză cu Oltchimul sau la Braşov. Oricum, suntem în grafic după primele patru etape. Mihaela Mureşan a avut din nou o evoluţie bună, uneori chiar excelentă. Îmi pare bine că a crescut în valoare şi sper să rămână constantă. Şi celelalte componente şi-au făcut până acum datoria faţă de echipă”.
HC Zalău: Mihaela Mureşan – Roxana Rob (2), Carmina Bădiţă, Florina Ţurcaş, Andrada Trif, Alina Czeczi (1), Crina Pintea (4), Roxana Varga (7), Gabriela Szucs (4), Loredana Pera (1), Valeria Beşe (3), Ana Maria Şomoi (2). Manager: Gheorghe Tadici
CSM Ploieşti: Carmen Tănase – Alina Vişan, Gabriela Cristescu – Cristina Nica, Andreea Dospin, Andreea Enescu (1), Daniela Crap (4), Mihaela Zavragiu, Ramona Ştefan, Teodora Moroianu, Nicoleta Alexandrescu (4), Janina Luca, Manuela Manda (1), Mirela Toma (2), Alexandra Iovănescu (2). Antrenori: Mircea Anton (principal), Gheorghe Ionescu (secund)

One Thought to “Zalăul a învins la zece goluri Ploieştiul”

  1. Anonim

    cel mai prost instructor:SACOTA SJ 11 ACV ii varza!!!

Leave a Comment